dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Cambuur verslaat NEC mede dankzij wereldgoal Mühren, MVV verslaat Jong...

Eerste Divisie: Cambuur verslaat NEC mede dankzij wereldgoal Mühren, MVV verslaat Jong PSV

Cambuur heeft in Nijmegen wederom een horde genomen richting de eindstreep van de Eerste Divisie. Robert Mühren maakte bovendien een prachtige treffer. Anthony van den Hurk scoorde driemaal namens MVV tegen Jong PSV, dat ondanks een man minder gedurende ruim een helft toch won.

NEC bleek een stugge tegenstander voor koploper Cambuur. De Friezen ontworstelden zich pas na rust in de Goffert en wederom was het Robert Mühren die de ploeg van Henk de Jong op weg hielp. Eerst door een strafschop te benutten, een klein kwartier voor tijd met een verwoestende diagonale uithaal: 0-2.

In Oss werd niet gescoord bij het duel tussen TOP en Roda JC. Die uitslag was gezien het spelbeeld niet onverdiend.

Ondanks een rode kaart voor rust, won MVV wel van Jong PSV. Marnick Vermijl kon al na 43 minuten gaan douchen toen hij zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Dröge. Na rust maakte de Limburgers alsnog het verschil met dank aan drie treffers van Anthony van den Hurk. Cyril Ngonge redde de spreekwoordelijke Eindhovense eer.

Waar het De Graafschap was dat op bezoek bij FC Eindhoven het spel maakte, diverse kansen kreeg en paal en lat raakte, was het de thuisploeg die twintig minuten voor tijd de leiding nam via Rigino Cicilia. In de slotfase knokte De Graafschap zich naar 1-1, toen een vrije trap in wat hectiek achter doelman Ruud Swinkels verdween. In de resterende minuten kregen beide ploegen nog een behoorlijke kans op de zege, maar het bleef 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD