maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie | Beloften FC Utrecht spelen gelijk tegen Helmond Sport, Jong...

Eerste Divisie | Beloften FC Utrecht spelen gelijk tegen Helmond Sport, Jong AZ en FC Den Bosch missen beide penalty

Op de druilerige maandagavond vonden de laatste wedstrijden plaats van de 8e speelronde in de Eerste Divisie. Jong FC Utrecht nam het op sportpark Zoudenbalch op tegen Helmond Sport waar het eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jong AZ nam het op tegen FC Den Bosch, twee ploegen die het seizoen niet heel voortvarend zijn begonnen, waar het eindigde in 2-2.

Jong FC Utrecht  – Helmond Sport

De ploeg van Rene Hake is goed begonnen aan het seizoen in de Eerste Divisie en hoopte tegen de Helmonders de 5e zege te boeken. Vooral omdat Helmond Sport al 28 duels zonder uitzege is en deze wedstrijd geen beroep kon doen op Brusselers, Mutzers en Werkhoven. Echter was het Helmond Sport wat in de eerste helft op voorsprong kwam door een standaardsituatie, waar het eerder al gevaar mee stichtte. Een kopbal van Ferry de Regt kon nog gekeerd worden door keeper de Keijzer, maar Dzepar was er snel bij om de 0-1 binnen te schieten.
Na het openingsdoelpunt was Jong FC Utrecht de bovenliggende partij en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en kwam dan ook in de 51e minuut op gelijke hoogte na een rake kopbal van Junior van der Velden. Het restant van de wedstrijd ging Jong FC Utrecht op zoek naar de winnende treffer maar Helmond Sport hield stand waardoor de eindstand 1-1 op het scorebord kwam te staan. Hierdoor staat Jong FC Utrecht nog keurig 7e en blijft Helmond Sport onderin bivakkeren op de 19e plaats.

Jong AZ – FC Den Bosch 

FC Den Bosch presteert dit seizoen nogal wisselvallig, daarom hoopte coach Erik van der Ven dat zijn ploeg de goede lijn na de 4-0 overwinning tegen MVV door zou trekken. Dit was in de beginfase dan ook het geval; FC Den Bosch begon sterk aan de wedstrijd en kwam verdient op voorsprong.  Azzeddine Dkidak knalde met een flinke poeier de 0-1 voorsprong op het scorebord. Den Bosch verzuimde voor rust de voorsprong te vergroten en toen kreeg het voor de rust de deksel op de neus toen Thijs Oosting de 1-1 binnen kopte.
Na de rust kreeg FC Den Bosch de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen; Danny Verbeek mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat Ruben Rodrigues werd neergehaald door AZ-keeper Rody de Boer. Verbeek faalde echter; de penalty werd gekeerd door de keeper. Enkele minuten later kwam Jong AZ zelfs op voorsprong nadat Ferdy Druijff scoorde. FC Den Bosch wisselde aanvallend en hoopte hiermee de gelijkmaker af te dwingen. Deze viel uiteindelijk in de 79e minuut; Ruben Rodrigues schoot raak op aangeven van Luuk Brouwers.
Jong AZ leek in de slotfase bijna alsnog de volle buit binnen te slepen toen het een penalty kreeg. Ferdy Druijf mocht plaatsnemen achter de bal maar wist deze niet achter doelman Van der Steen te krijgen. Met twee gemiste penalty’s eindigde deze wedstrijd in 2-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD