Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Belangrijke zege Almere City op Den Bosch, Cambuur langs Jong FC Utrecht

Eerste Divisie | Belangrijke zege Almere City op Den Bosch, Cambuur langs Jong FC Utrecht

Almere City FC heeft zich naast FC Den Bosch genesteld op de vijfde plaats door in het onderlinge duel met 3-1 te winnen. Roda JC boekte een fortuinlijke overwinning op FC Eindhoven en Cambuur scoorde er vier tegen Jong FC Utrecht: 4-1.

Almere City FC – FC Den Bosch
In het duel der subtoppers deed Almere City hele goede zaken. Na een half uur maakte James Efmorfidis de 1-0 en slechts een paar minuten later was het al 2-0 via een eigen doelpunt van Oulad Omar. Na rust verhoogde Sven Blummel de spanning met de 2-1. Den Bosch kreeg grote kansen, onder meer met een knal op de lat van Danny Holla. Bevrijdend voor de Almeerders was dan ook de 3-1, gemaakt door Anwar Bensabouh. Een meevaller was kort daarna bovendien dat ‘Bosschenaar’ Romat met zijn tweede gele kaart vroegtijd naar de kant moest.

Cambuur – Jong FC Utrecht
Op fraaie wijze opende Sai van Wermeskerken na zes minuten de score namens Cambuur tegen Jong FC Utrecht. De Leeuwarders waren absoluut de betere ploeg, maar af en toe kwam Jong FC Utrecht er gevaarlijk uit, bijvoorbeeld na 12 minuten toen Xavier Mous de Friezen redde toen Lebon een grote kans kreeg. De meeste kansen waren echter voor Cambuur en het was dan ook wachten op de 2-0. Na ruim een half uur maakte Kevin van Kippersluis de 2-0. Vlak voor rust maakte Nick Venema het duel weer spannend door een strafschop namens Jong FC Utrecht te benutten: 2-1. Een eigen doelpunt van de Domstedelingen maakte de marge direct na rust weer twee. Halverwege de tweede helft viel de beslissing definitief toen Maulun de 4-1 maakte. Dat was tevens de eindstand.

FC Dordrecht – MVV
Uit een bekeken voorzet van Ormonde-Ottewill maakte Jari Schuurman na negen minuten de 1-0. De thuisploeg was daarna op jacht naar verdubbeling van de marge, maar haalde tegelijk vlak voor rust opgelucht adem dat de gelijkmaker van MVV werd geannuleerd wegens buitenspel. MVV bleef tot in de slotfase van het duel op jacht naar de 1-1 en in blessuretijd viel de treffer dan ook, gemaakt door Antony van den Hurk. Daarmee eindigde het duel tevens.

FC Eindhoven – Roda JC
Roda JC kende op bezoek bij FC Eindhoven een uitstekende start doordat Celestin Djim al na vijf minuten het net vond op aangeven van Livio Milts. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk via Elton Kabangu. Aanvankelijk ging het duel voor rust nog redelijk gelijk op maar na een half uur nam Eindhoven steeds meer het initiatief. Kansen waren spaarzaam in de tweede helft en Roda JC mocht zich dan ook echt de gelukkigste noemen dat het toch met drie punten huiswaarts ging. Een eigen doelpunt van Loof betekende de 1-2.

FC Twente – Telstar
Vooraf was men in Enschede best zenuwachtig voor de confrontatie en gemakkelijk ging het ook niet voor de ploeg van Marino Pusic. Na een kwartier maakte Rafik Zekhnini echter de bevrijdende 1-0. Dat bleek uiteindelijk voldoende in een zenuwachtige wedstrijd voor Twente om weer een stap dichter bij de titel te komen.

Overige uitslagen:
Jong AZ – RKC Waalwijk 2-4
NEC – Helmond Sport 3-2
FC Volendam – Jong PSV 0-3

Meer over Eerste Divisie