Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: Almere City verslaat Telstar, MVV wint bij Jong AZ

Eerste Divisie: Almere City verslaat Telstar, MVV wint bij Jong AZ

Almere City blijft op koers voor plaatsing voor de play-offs en mogelijk zelfs het overslaan van de eerste ronde. Telstar werd met 2-0 verslagen. MVV won op bezoek bij Jong AZ: 2-3.

Almere City FC – Telstar
De Almeerders bleken in het Yanmar stadion een maatje te groot voor Telstar. Na een kleine twintig minuten opende James Efmorfidis de score: 1-0. Na ruim een half uur leek de 2-0 in de maak, maar zowel Efmorfidis als de ingevallen Rogier Benschop zagen hun poging niet in het doel verdwijnen. Af en toe liet ook Telstar zich zien, met name via Terrel Ondaan. Een kwartier voor tijd viel alsnog de beslissing en weer was Stijn Meijer de aangever. Nu was het Youri Loen die raak schoot: 2-0. Doordat het 2-0 bleef, lijkt Telstar haast kansloos voor een play-off ticket.

Jong AZ – MVV
In Wijdewomer ging het duel tussen Jong AZ en MVV aanvankelijk tamelijk gelijk op. Na twintig minuten maakte echter Koen Kostons de 0-1 op aangeven van Lavalée. Beide ploegen bleven daarna wel de aanval zoeken, maar het duurde tot minuut 62 alvorens de toeschouwers weer een treffer zagen. Jamie Jabobs bracht de Alkmaarse beloften langszij. Een kwartier voor het einde maakte Anthony van den Hurk, na eerder een behoorlijke kans te hebben gemist, de 1-2. Lankmoedig verdedigen stelde Jong AZ echter weer in staat om vlak voor tijd gelijk te maken. Kenzo Goudmijn was de doelpuntenmaker. Evengoed gingen de punten mee naar Maastricht, omdat Joeri Schroijen met nog drie minuten te spelen een door Houben verdiende strafschop verzilverde: 2-3. MVV blijft door de zege wel zicht houden op de play-offs.

Advertentie
Advertentie

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Meer over Eerste Divisie