zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAZEen spannende avond Conference League: dit staat de Nederlandse teams te wachten

Een spannende avond Conference League: dit staat de Nederlandse teams te wachten

Vanavond zal duidelijk worden hoeveel Nederlandse clubs doorstromen naar de laatste acht van de Conference League. Op dit moment zijn er nog vier clubs actief in het toernooi en allemaal hebben zij nog zicht op de volgende ronde, al verschillen de uitgangsposities wel. Hieronder een kort overzicht.

Klik voor een gehele voorbeschouwing van de wedstrijd op de blauwe buttons.

FC Kopenhagen – PSV

Dat de Eindhovenaren kwalitatief beter zijn, moge duidelijk zijn. Individueel staat er meer kwaliteit op papier bij PSV dan bij FC Kopenhagen, maar dan moet de huidige nummer twee van de Eredivisie zich daar wel naar gedragen. In het eigen Phillips Stadion werden maar liefst vier (!) doelpunten weggegeven aan de Denen. Met zoveel geblunder is het nog knap dat PSV het tot een 4-4 wist te brengen. Omdat we sinds dit seizoen geen dubbeltellende uitdoelpunten meer hebben beginnen we in Kopenhagen gewoon weer met ‘0-0’. Daar ligt voor ons het voordeel van PSV. Kopenhagen ruikt dat er wat te halen valt en in het eigen stadion zal er meer ruimte komen voor de Eindhovenaren dan in het eigen Phillips Stadion. Key word voor de ploeg van Roger Schmidt is ‘focus’, geen doelpunten meer weggeven.

Onze voorspelling: 1-3
Lees onze hele voorbeschouwing hier.

 

AZ – Bodø/Glimt

Tegelijkertijd met bovenstaand duel neemt AZ het op tegen de kampioen van Noorwegen: Bodø/Glimt. De Noorse reuzendoder leek op voorhand een erg goede ploeg, het versloeg immers AS Roma met 6-1 en was ook het Schotse Celtic te slim af in twee duels. Toch was AZ absoluut niet de mindere. Het kreeg zelfs kansen en had verdiend het duel met een 1-1 over de streep te trekken. Echter, een falende scheidsrechter bracht daar verandering in en zodoende dient AZ een 2-1 achterstand weg te werken in het eigen AFAS Stadion. Geen onmogelijke opgave, maar wel een erg lastige nu de Noren op rozen lijken te zitten.

Onze voorspelling: 1-0 (en dus verlenging)
Lees onze hele voorbeschouwing hier.

 

Feyenoord – Partizan Belgrado

Feyenoord zit absoluut op rozen. Het staat 5-2 voor tegen de Serviërs en is echt een maatje te groot voor het team van Queensy Menig. De Rotterdammers kunnen met 0-2 verliezen en dan nog de kwartfinale bereiken. Maar daar gaan we niet van uit, Feyenoord zal Partizan wederom op de pijnbank willen leggen een volle Kuip eist dat ook. Wel moet er een kanttekening geplaatst worden bij de fitheid van de Rotterdammers, de selectie is namelijk deels getroffen door het coronavirus en zijn niet aanwezig. Onder hen is ook trainer Arne Slot en verdediger Trauner. Ook met het oog op de klassieker van komend weekend zal Feyenoord niet al te veel energie willen verspillen.

Onze voorspelling: 2-0
Lees de hele voorbeschouwing hier.

 

AS Roma – Vitesse

Vitesse had veruit de lastigste loting van allemaal, al was dat niet zichtbaar tijdens het eerste duel. De Arnhemmers kregen veel kansen om de Italianen pijn te doen, maar mistten opzichtig. Vooral spits Loïs Openda zal niet goed hebben geslapen door het missen van minstens één opgelegde kans. In Rome zal Vitesse echt moeten hopen op een godswonder, al kan het naderende duel van AS Roma met rivaal Lazio Roma wel helpen. Wellicht dat de ploeg van José Mourinho niet geheel scherp aan de aftrap verschijnt en daar liggen dan de kansen voor Vitesse. Desondanks schatten we in dat Vitesse wel strijdend ten onder zal gaan in Rome.

Onze voorspelling: 1-1
Lees de hele voorbeschouwing hier.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]