donderdag, februari 25, 2021
Home Uitgelicht 'Een halve competitie is het maximaal haalbare'

‘Een halve competitie is het maximaal haalbare’

Hoe moet het verder met het amateurvoetbal dit seizoen? Daarover breken zowel de KNVB, belangenverenigingen en clubs zich het hoofd. Er is sterke twijfel of het realistisch is om het complete seizoen te willen afwerken voor de zomer van 2021.

,,Met een beetje geluk kan er begin volgend jaar weer gevoetbald worden”, is een woordvoerder van de KNVB hoopvol in Tubantia. Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateurvoetbalverenigingen, is realistischer en denkt niet dat het haalbaar is om alle geplande wedstrijden gespeeld te krijgen ,,We zijn dat punt al voorbij”, zegt hij. ,,Een halve competitie is bijna onvermijdelijk. Of je moet heel ver in het jaar doorspelen, maar dat is lastig.”

,,Corona zal nog geruime tijd onder ons zijn en blijft dus ook dan tot afgelastingen leiden”, gaat hij verder. Hij vreest ook dat de 60 miljoen die de overheid uittrekt om sportclubs financieel te steunen bij lange na onvoldoende is: ,,De nood is hoog, gemiddeld 30 tot 50 procent van de inkomsten komt uit de kantine. Dan zijn er nog sponsoren die hun bijdrage wellicht heroverwegen als ze het door corona moeilijk krijgen.”

Dinsdag volgt weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, maar het is zeker niet de verwachting dat daarin versoepelingen worden aangekondigd.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments