zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsQuick BoysEen doelstelling formuleren is moeilijker dan ooit voor Quick Boys

Een doelstelling formuleren is moeilijker dan ooit voor Quick Boys

Wie denkt aan Quick Boys, denkt aan topamateurvoetbal. Het komt sinds mensenheugenis uit in de hoogste amateurklasse van Nederland, maar door de komst van de Topklasse in 2010 kwam daar verandering in. Men miste toenmaals jammerlijk de boot met een twaalfde plaats in de toenmalige Hoofdklasse A. En toen men daadwerkelijk een kampioenschap behaalde in 2015/2016, toen lag de KNVB dwars met de herintroductie van de Tweede Divisie. Alles leek in die negen seizoenen tegen de blauw-witten te spreken. Nu is Quick Boys terug waar het thuishoort. Maar een doelstelling formuleren voor het nieuwe seizoen is zo makkelijk nog niet.

Afgelopen dinsdag speelde Quick Boys op een zomers sportpark Nieuw Zuid de eerste oefenwedstrijd op eigen bodem. Tegenstand moest komen van TMA uit Rotterdam, nadat VVSB vanwege een tekort aan spelers de geplande oefenwedstrijd moest afblazen. Ondanks dat Ajax in de voorrondes van de Champions League in Thessaloniki tegen PAOK uitkwam, kwamen veel toeschouwers op het amateuronderonsje af. De aanwezigen zagen een goed georganiseerd, aanvallend en vrij voetballend Quick Boys. Na twee oefennederlagen zagen de supporters de eerste contouren van een vaste basiself. Het smaakt naar meer, daar is iedereen het over eens.

Normaal gesproken is een club als Quick Boys aan zijn stand verplicht om met de bovenste ploegen mee te doen in de competitie. Dat is de doelstelling van de vereniging altijd geweest: alleen een kampioenschap telt, niets meer, niets minder. Dit seizoen lijkt men voor het eerst wat terughoudender in Katwijk aan Zee. Na negen seizoenen afwezigheid wacht Quick Boys bescheidenheid. De meesten langs het veld verwachten dat Quick Boys in het eerste seizoen niet mee gaat doen om de bovenste plaatsen. ,,Laten we ons eerst maar handhaven, dan zien we wel hoe het verder loopt” zegt een wat oudere man langs de zijlijn.

Deze mening zal de diehard Quick Boys-supporter niet zijn aangedaan. Er zijn er die koste wat kost mee willen spelen om de bovenste plaatsen. ,,We zijn aan onze stand verplicht om mee te spelen. We worden kampioen.” zegt een jongere, leunend tegen de reclameborden. De hunkering naar succes is nog altijd niet gestild in de Zuidduinen. De blauw-witte trein is nu pas aangekomen in de Tweede Divisie, dat is echter pas het begin. Men wil weer de beste amateurclub van Nederland worden. Het is allemaal weer mogelijk op sportpark Nieuw Zuid.

Waar de supporters van Quick Boys altijd eensgezind een seizoen tegemoet zagen – de doelstelling hoort altijd het kampioenschap te zijn – is de verdeeldheid groot wat betreft doelstelling voor het nieuwe seizoen. Een bescheiden, realistisch kamp dat na negen seizoenen niet te hard van stapel wil lopen, staat tegenover een schare supporters die van meet af aan wil spelen om het kampioenschap. Een bijzonder scenario doet zich voor in Katwijk aan Zee.

Aan het voetbal in de wedstrijd tegen TMA zal het niet gelegen hebben. Het team lijkt met de wedstrijd beter op elkaar ingespeeld en daarnaast zijn enkele belangrijke spelers terug van weggeweest. Zo is Martin van Eeuwijk meer dan ooit gebrand om te schitteren voor de club. Het valt niet aan zijn spel af te lezen dat hij een jaar lang geschorst is geweest na het bijtincident twee seizoenen geleden. Daarnaast keert Tommy Bekooij terug op het oude nest. De rappe buitenspeler kan een nieuw avontuur in de Tweede Divisie tegemoet met Quick Boys, nadat hij vorig seizoen met zijn club VVSB degradeerde – uitgerekend op sportpark Nieuw Zuid.

Met het aantrekken van gerenommeerde spelers is de concurrentie zeker op het middenveld en in de verdediging moordend: elke speler zal om zijn basisplaats moeten blijven knokken, zelfs zonder de afgehaakte proefspelers Jeffrey Pérez Stoofs en Jairo Schet, zij werden te licht bevonden bij de Katwijkers. Nieuwbakken trainer Edwin Grünholz wacht de taak om een basiselftal te creëren dat zich kan meten met de topamateurs. Of de doelstelling nu handhaving is of een kampioenschap, na negen seizoenen is het tijd om de Tweede Divisie te veroveren. De immense blauw-witte supportersschare hunkert naar verder succes, typisch voor een club als Quick Boys die altijd weer boven zal komen drijven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD