Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Eemdijk strijdend ten onder tegen Noordwijk, Hoek met nieuwe oefenmeester naar ruime zege en VVOG niet langs tiental Ajax

Eemdijk strijdend ten onder tegen Noordwijk, Hoek met nieuwe oefenmeester naar ruime zege en VVOG niet langs tiental Ajax

Noordwijk kan terugkijken op een goede hervatting van het seizoen. De lijstaanvoerder wist drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Eemdijk (1-3), maar moest daarvoor wel een achterstand weg zien te werken. Hoek wist onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer met grote cijfers te winnen van concurrent Harkemase Boys (4-0). VVOG en Ajax wisten het net van de tegenstander niet te vinden (0-0), dit ondanks dat de Amsterdamse formatie geruime tijd moesten spelen met één man minder door een rode kaart voor Jay Winter. 

Eemdijk – Noordwijk
De degradatiekandidaat kwam verrassend aan de leiding tegen de koploper van de Derde Divisie. Yannick Bouw knalde vanuit de hoek van het strafschopgebied de bal binnen (1-0). Nog voor de pauze stelde Noordwijk echter orde op zaken, Emiel Wendt was de maker van de 1-1. In de 72ste minuut wist Noordwijk alsnog orde op zaken te stellen. Sabir Achefay kopte na een goed genomen hoekschop de bal achter de doelman van Eemdijk (1-2). Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Achefay met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 1-3 in het voordeel van de koploper.

Hoek – Harkemase Boys
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en leek na vijf minuten spelen al op voorsprong te komen. De treffer van Kyle Doesburg werd echter door de arbiter afgekeurd vanwege buitenspel. Acht minuten later was het wel raak en wees de scheidsrechter wel naar de middenstip. Rik Impens was verantwoordelijk voor de 1-0. In de negentiende minuut verdubbelde Tiebosch de voorsprong, dit met een vrije trap (2-0). In de 62ste minuut werd het duel voortijdig in het slot gegooid. Een mooie stiftbal van Kyle Doesburg betekende de 3-0 voorsprong voor Hoek. In de 77ste minuut was Doesburg wederom trefzeker voor de thuisploeg (4-0).

VVOG – Ajax
Geen doelpunten in de eerste helft van de wedstrijd, maar wel een rode kaart voor de Amsterdamse ploeg. In de 42ste minuut leek Meulens alleen op weg te gaan naar het doel van de tegenstander, maar hij werd onreglementair gestopt door Jay Winter. Laatstgenoemde moest daarop direct het speelveld verlaten met de voornoemde prent. Doelpunten vielen er echter niet in Harderwijk waardoor de ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Derde Divisie Zaterdag