HomeCompetitiesHoofdklasseEemdijk-speler Berendse (27) plotseling overleden

Eemdijk-speler Berendse (27) plotseling overleden

Eemdijk heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van William Berendse. De selectiespeler werd slechts 27 jaar oud.

,,William was zeer geliefd bij Eemdijk. Hij maakte sinds twee seizoenen deel uit van de A-selectie van de club. Dit seizoen kwam hij in de voorbereiding onder andere tegen zijn jeugdliefde SV Spakenburg (0-2 winst) en Jong FC Volendam (3-5 winst) in actie. Na afloop van het gewonnen duel met Spakenburg sprak hij de legendarische woorden: ‘Dit is de mooiste voetbaldag van mijn leven’. Zijn officiële debuut voor Eemdijk maakte Berendse 12 oktober 2021 in het districtsbekerduel met VRC uit Veenendaal”, is te lezen op de clubsite van Eemdijk.

,,In coronatijd trainde William met eerste mee, ook al omdat hij een goede vriend was van Jordie Huijgen. Hij deed keihard zijn best, was er altijd. Hij liet zich zo positief gelden dat onze hoofdtrainer Willem Romp hem een kans bood in de A-selectie. Die had hij zelf afgedwongen, puur op karakter. In het veld was hij onverstoorbaar. Nooit te beroerd om vuile meters te maken, hij kleunde er vol in. En buiten de lijnen was hij erg geliefd. Het was zo’n positieve jongen, hij lag hartstikke goed in de groep. Ook altijd bereid om zijn handen uit de mouwen te steken en iets voor de club te doen”, zegt voorzitter Menno Veldhuizen over Berendse.

De ‘Groenen’ uit Bunschoten-Spakenburg worden daarnaast in het hart geraakt door het overlijden van mede-oprichter van de club Willem van de Geest op 71-jarige leeftijd.

De redactie van Voetbal247.nl wenst de nabestaanden en allen die Berendse en Van de Geest lief hadden veel sterkte en kracht bij het dragen van het grote verlies.

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.