donderdag, maart 4, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Eemdijk-smaakmaker Bouw: ‘Ambitie om op termijn te kijken waar mijn plafond ligt’

Eemdijk-smaakmaker Bouw: ‘Ambitie om op termijn te kijken waar mijn plafond ligt’

Yannick Bouw mag zonder overdrijven de verrassing genoemd worden bij promovendus Eemdijk. Waar de club in een hevige strijd verwikkeld is om degradatie te voorkomen wist de jonge aanvaller cq middenvelder (22) indruk te maken in zijn eerste seizoen op Derde Divisie-niveau. De bouwliftmonteur hoopt dan ook in de toekomst een kans te krijgen om te zien waar zijn plafond daadwerkelijk ligt op voetbalgebied.

- Advertentie -

Degradatiestrijd
Eemdijk is de hekkensluiter van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg wist acht punten te pakken in twintig wedstrijden. Achilles’29, dat op de zestiende plaats staat, heeft echter slechts drie punten meer waardoor directe degradatie ontlopen een reële mogelijkheid is.  ,,Als ik naar de teamprestaties kijk met Eemdijk valt dat natuurlijk wel tegen. Dit vooral omdat ik denk dat wij niet op deze positie thuishoren. Als je naar de cijfers kijkt zie je dat wij meestal maar met één doelpunt verschil verliezen. Als je kijkt naar de top van de Derde Divisie dan zijn de clubs die daar staat wel een stuk beter dan dat wij zijn, maar dat is volgens mij geen schande. Alles rondom de club bevalt mij wel erg goed ondanks de teleurstellende resultaten. Verder hebben wij de kansen om directe degradatie te voorkomen nog helemaal in eigen hand en ik ga er ook echt vanuit dat wij in staat zijn om twee ploegen onder ons te houden aan het einde van het seizoen”, aldus Bouw tegenover Voetbal247.

Mooie cijfers
De aanvallend ingestelde speler kwam dit seizoen tot negen doelpunten in competitieverband en drie in de strijd om de KNVB Beker. Bouw kan dan ook tevreden zijn met deze cijfers.  ,,Als ik naar mijn prestaties kijk gaat het erg goed. Ik speel alle wedstrijden en maak dan ook de negentig minuten vol. Als ik dat mag zeggen denk ik dat ik best belangrijk ben geweest voor het elftal met mijn doelpunten in de competitie en in de beker.”

Plafond
In de zomer maakte Bouw de overstap van het in de tweede klasse uitkomende Veensche Boys naar de Derde Divisie. Hij had weinig tot geen moeite om aan het nieuwe en hogere niveau te winnen. ,,Ik heb dit seizoen de overstap gemaakt van de tweedeklasser Veensche Boys naar Eemdijk. Ik speelde daar ook op het middenveld of als ‘hangende’ buitenspeler. Ik had echt het gevoel dat ik het niveau van de tweede klasse ontgroeid was, dit mede door mijn 32 doelpunten en vijftien assists in de competitie. Ik heb dit seizoen weinig moeite gehad om mij aan het niveau van de Derde Divisie aan te passen. Ik heb de ambitie om op termijn te kijken waar mijn plafond ligt.”

Toekomst
Bouw is duidelijk over zijn sportieve toekomst. ,,Ik wil zoals iedereen zo hoog mogelijk spelen. Dan denk ik aan de top van de derde divisie, de tweede divisie of in de toekomst mogelijk nog een stapje hoger. Ik vind het fantastisch om voor veel publiek te spelen. Ik ben net 22 en heb het gevoel dat ik mijn plafond nog niet bereikt heb. Naast het voetbal werk ik ruim vijftig uur per week op de steiger als bouwliftmonteur en dat vraagt natuurlijk ook veel kracht. Ik zou met alle liefde minder uren willen werken als er een club zou komen die het mogelijk zou maken om dat te kunnen doen. Het voetbal staat wat dat betreft voor mij echt bovenaan”, besluit Bouw zijn verhaal.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES