dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseEemdijk pakt titel in Hoofdklasse B

Eemdijk pakt titel in Hoofdklasse B

Na SJC, Noordwijk en OSS’20 is met Eemdijk de laatste kampioen van de Hoofdklasse bekend. De Spakenburgers pakten op de slotdag de titel in de Hoofdklasse B door Urk te verslaan.

Op het kunstgras van sportpark De Vormt had Eemdijk in de beginfase moeite om in het spel te komen. Urk voetbalde vrijuit en was de betere op het veld. Tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet, al moet Zeger Beukers een bal van de lijn halen nadat een corner doorschoot.

Na een drinkpauze nam Eemdijk het heft in handen. Dat drukte het ook uit in de score toen Evert Brouwers een vrije trap ragfijn in de winkelhaak schoot. De ontlading bij spelers, supporters en bestuur was ongekend groot. Eemdijk had na de goal het betere van het spel en bleef geduldig zoeken naar een opening in de Urkse defensie. Jasper Bolland stuitte op Cornelis Koffeman en diezelfde Koffeman had even later het geluk aan zijn zijde dat de voorzet van Maikel de Harder langs hem en aan alle spelers van Eemdijk heen ging.

In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niet veel. Bij Urk ontbrak de noodzaak en Eemdijk bleef vanuit de organisatie spelen. Na een overtreding op Jasper Bolland mocht Evert Brouwers aanleggen voor een vrije trap. De bal viel via een Urker voor de voeten van Maikel de Harder, die de bal met de binnenkant in de verre hoek legde: 0-2. Met zijn vijftiende treffer van het seizoen maakte de middenvelder aan alle twijfel een einde.

In de slotfase had Eemdijk haast nog een kroon op de wedstrijd kunnen zetten door de 0-3 te maken, maar de ingevallen David van de Groep zag Jasper Bolland bij de tweede paal over het hoofd. Een minuut later maakte dat voor alle aanwezigen Diekers niet meer uit, want de titel was een feit.

In Urk ontspon zich een waar volksfeest met de ‘Diekers’ in de hoofdrol, waarna aanvoerder Jan Pieter Hartog een kwartier later de schaal uit handen van een KNVB-afgezant kreeg. Het ‘Rooie, blauwe, Diekie komt eraan’ werd meerdere malen ingezet en het bleef daarna nog lang onrustig bij de Groenen uit het voetbalgekke vissersdorp.

Titelconcurrenten Berkum en Genemuiden, die hoopten op een misstap van Eemdijk, speelden in het onderlinge treffen met 1-1 gelijk. Zij eindigden als nummer 2 en 3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD