zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Eemdijk pakt overtuigend eerste overwinning van het seizoen

VERSLAG | Eemdijk pakt overtuigend eerste overwinning van het seizoen

Eemdijk heeft de laatste plaats in de derde divisie overgedaan aan De Dijk. Op De Vinken was Eemdijk vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en na de rust drukte de ploeg dat ook uit in de score: 6-2.

Eemdijk kreeg al na vijf minuten een levensgrote kans om de score te openen. Vleugelflitser Syrano Morrison liet zijn tegenstander zijn hielen zien, snelde naar de achterlijn en gaf de bal voor op Yannick Bouw. De aanvaller, clubtopscorer van Eemdijk met drie goals, kreeg de bal echter achter zich waardoor hij met zijn schot moest corrigeren. De bal verdween naast het Amsterdamse doel.

Omschakelmoment
De Dijk leunde vooral achterover en loerde op de counter. Bij een foutieve breedtebal van Jasper Bolland was daar zo’n omschakelmoment. Mick Christophersen kon alleen op doelman Gerben Jan Ruizendaal af, omspeelde de goalie en zette de bezoekers op voorsprong.

Nog geen tien minuten later had Eemdijk de schade hersteld. Morrison, die keer op keer voor gevaar en dreiging zorgde aan de rechterflank, schoot de bal met zijn mindere linkerbeen binnen. Ondanks een aantal kansen, waarvan Yannick Bouw de grootste kreeg en zijn kopbal op de paal en daarna via doelman Nick Borgman over zag gaan, werden de kleedkamers met een 1-1 tussenstand opgezocht.

Onrust
Na de rust liet Eemdijk zien dat er op sportpark De Vinken voor De Dijk niks te halen viel. Binnen een tijdsbestek van een kwartier scoorde de thuispploeg drie keer via Bolland (foto), wederom Morrison en Zakaria El Bennay. Nadat De Dijk zo’n twintig minuten voor tijd middels een vrije trap van Bilal Amarzagouio iets terugdeed, sloop er enige onrust in bij Eemdijk.

De Dijk drukte wel, maar kwam niet tot echte grote mogelijkheden. Nadat Bolland met zijn tweede van de middag de stand naar 5-2 tilde, was de overwinning helemaal veilig.

Hattrick
De aanvaller maakte ook nog zijn hattrick compleet. Na een verkeerde terugspeelbal anticipeerde de 32-jarige Bolland goed, ging alleen op doelman Borgman af, die hem met twee handen naar de grond werkte. De aanvaller stond echter snel op, waarna hij de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. De Dijk-goalie Borgman kreeg geen rode kaart en werd door scheidsrechter Kuijntjes, die een zeer verdienstelijke wedstrijd floot, gespaard.

Na het laatste fluitsignaal konden voor de eerste keer dit seizoen de armen de lucht in bij Eemdijk. De ‘Diekers’ komen op vijf punten uit tien wedstrijden en nemen het volgende week op tegen de amateurs van Ajax. Voor de winterstop treft de ploeg van Hans van Arum onder andere ook nog Odin ’59, FC Lisse, SJC en Achilles ’29.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD