vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsQuick BoysEdwin Grunholz: We moeten met zijn allen die competitie uit willen spelen

Edwin Grunholz: We moeten met zijn allen die competitie uit willen spelen

Waar voorzitter van Quick Boys, Bart van Kruistum, zelfs nog bij de burgemeester van Katwijk aandrong op een verbod voor de wedstrijd, wilde trainer Edwin Grunholz eigenlijk maar één ding: voetballen. Na de puntendeling tegen Rijnsburgse Boys deed de Hagenaar in Katwijkse dienst dan ook een oproep om met zijn allen vooral het algehele sportieve belang voorop te stellen. ,,Wij moeten met zijn allen die competitie uit willen spelen!”

Grunholz juichte het besluit van de KNVB om door te voetballen dan ook toe. ,,Natuurlijk is het voor niemand leuk om zonder publiek te spelen. Maar we hebben al twee competities voortijdig af moeten breken en als we deze vier wedstrijden door zouden schuiven naar de tweede seizoenshelft, schuiven we eigenlijk de problemen voor ons uit.” Problemen die na de jaarwisseling tot een overvol programma zouden kunnen leiden. Zo overvol dat bij nog meer uitval het onmogelijk wordt om de competitie af te kunnen ronden. ,,En we moeten nu met zijn allen die competitie uit willen spelen!”

Door aan te dringen op het doorgaan van de dorpsderby wilde Grunholz ook een signaal afgeven, zegt hij in zijn nabeschouwing. ,,Wij hadden vier coronagevallen in de selectie, maar ik wilde per se spelen,” zegt hij. ,,Wij konden gewoon een goed basiselftal binnen de lijnen brengen. Dat kan elke club in de Tweede Divisie. Natuurlijk moet ik dan een aantal jonge jongens bij de selectie halen voor op de bank, maar we hebben nu wel kunnen spelen en het was voor die jonge gasten een mooie ervaring om mee te maken.”

Grunholz zag zijn basiselftal goed starten. ,,We probeerden vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief te pakken en tot de rode kaart voor Ivailo Staal lukte dat aardig. We waren de bovenliggende partij,” vond hij. Dat Rijnsburgse Boys desondanks toch op voorsprong kwam, lag volgens Grunholz aan domme fouten bij zijn ploeg. ,,We hebben ze de hele week gewaarschuwd voor de gevaarlijke corners van Rijnsburgse Boys en toch geven we heel makkelijk twee corners weg. Oliedom.” Quick Boys wist na de openingstreffer de rug te rechten, kwam op gelijke hoogte en met tien tegen elf zelfs nog op voorsprong. ,,En tien minuten na rust heeft Kevin van Kippersluis zelfs de 3-1 op zijn schoen. Als hij die had gemaakt, hadden wij het echt niet meer weggegeven.”

Dat gebeurde echter niet, waarna Rijnsburgse Boys zich terug kon knokken in de wedstrijd en uiteindelijk nog een punt uit het vuur wist te slepen. Een puntendeling waar ook Grunholz toch wel mee kon leven. ,,Ik wilde revanche voor de bekerwedstrijd eerder dit seizoen. Toen waren we echt kansloos,” vertelt hij. Op de vraag of die revanche er ook is gekomen moet hij even nadenken. ,,Voor een deel,” besluit Grunholz. ,,Maar wel revanche met een kleine bittere nasmaak.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS