vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan Eck legt VVSB over de knie; Kozakken hard eraf tegen Maassluis

Van Eck legt VVSB over de knie; Kozakken hard eraf tegen Maassluis

Kozakken Boys heeft opnieuw een tik opgelopen. Na de nederlaag bij Barendrecht en het onnodige gelijkspel bij De Treffers werd nu ruim verloren van Excelsior Maassluis. GVVV zet de goede vorm door met de derde zege op rij. Martin van Eck was beslissend tegen VVSB met twee goals. Voor VVSB was het de eerste nederlaag na negen officiële duels, waarvan zeven competitieduels. GVVV is nu weer de koploper in de Tweede Divisie.

Kozakken Boys – Excelsior Maassluis 0-3

De score werd geopend door een fraaie aanval van de bezoekers. De bal viel achter de verdediging van Kozakken Boys na een pass van Sefa Kurt. Vincent van den Berg wist de bal vervolgens met een gerichte knal over Nils den Hartog te werken voor 0-1. In de tweede helft kreeg Kozakken Boys gelijk weer een domper te verwerken. Daan Smith maakte een harde overtreding op Oscar Tavares. De verdediger van de Tricolores kreeg geel en Tavares moest per brancard van het veld. De thuisploeg werd hierna wel steeds gevaarlijker en raakte zelfs het houtwerk. Mehmet Sonmez liet doelman Jean-Paul van Leeuwen kansloos, maar zijn vrije trap eindigde tegen de paal. Raily Ignacio kreeg ook tot twee keer toe de kans en Sonmez vuurde de bal nog in het zijnet. Daarop was een invaller beslissend voor Maassluis. Van den Berg verliet het veld voor Dean van Ooijen en met zijn eerste balcontact wist hij Leon bot te passeren en daarna de 0-2 af te drukken. Op de ocunter maakte Elson Almeida er ook nog 0-3 van.

GVVV – VVSB 2-0

De openingsfase was duidelijk voor VVSB, dat met onder meer een vrije trap van Vladimir Jozic gevaarlijk kon worden. Na een klein halfuur spelen brak Danny de Leeuw door aan de linkerkant en wist met een sliding de bal voor te trekken. Iedereen miste voor het doel de bal en zo kon Martin van Eck bij de tweede paal binnenschieten. Ook daarna was het toch VVSB met een aantal goede mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak bij de ploeg uit Noordwijkerhout. Dat was een ander geval voor Van Eck. Aan het begin van de tweede helft zette Jelmer Vijlbrief amper druk op de aanvaller, hij kon dan ook in alle rust uithalen voor 2-0. Giovalli Serbony kreeg in het vervolg van de tweede helft de kans om de partij weer spannend te maken. Zijn lob kon eerst worden gekeerd door Johan Jansen en vervolgens schoot hij hard op de binnenkant van de paal. Vijf minuten voor tijd kopte hij ook nog een corner over, waarop de partij beslist was.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD