woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEagles-voorzitter Lugt: 'Beloften mislukt experiment'

Eagles-voorzitter Lugt: ‘Beloften mislukt experiment’

Met vileine uitspraken op Twitter en in De Stentor zwengelt Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt nog maar eens de discussie aan over de beloftenteams in de Jupiler League.

Competitievervalsing
,,Ik blijf van mening dat deze ploegen niet thuishoren in de Jupiler League”, stelt hij in De Stentor. ,,Steeds meer clubs steunen ons ook in dat standpunt. De beloften werken competitievervalsing in de hand en het argument dat het goed is voor het Nederlands voetbal, snijdt ook geen hout.”

Mislukt experiment

Lugt noemt de instroming van Jong-teams in de piramide ,,een mislukt experiment”. Als voorbeeld wijst hij naar Jong PSV: ,,Tegen NEC spelen ze met 3-3 gelijk, van FC Den Bosch verliezen ze – met acht nieuwe spelers in de basis – opeens met 5-0. Dat is dus competitievervalsing. Bij beloftenteams heb je geen idee wat je tegenover je krijgt. Slechte zaak.”

Aan lot overgelaten
De Eagles-bestuurder verwijt topclubs dat zij hun talenten liever in het eigen beloftenteam in de Jupiler League laten spelen dan uit te lenen aan kleinere clubs in de Eredivisie: ,,Wij hebben na de promotie in onze zoektocht naar versterkingen lange tijd geprobeerd spelers los te weken bij Nederlandse topclubs. Dat lukte niet en we werden gedwongen om te shoppen in het buitenland. Ajax en PSV laten hun talenten liever in de Jupiler League spelen, dan bij een club in de eredivisie. Dit systeem met beloftenteams is dus vooral goed voor de grotere clubs, niet voor de verbetering van het Nederlands voetbal. De Jupiler League is aan zijn lot overgelaten de afgelopen vijftien jaar. Er is te lang geen steun geweest vanuit KNVB en eredivisie. De mediagelden moeten veel eerlijker verdeeld worden. Pas dan kunnen clubs zich op veel meer fronten versterken en krijg je automatisch een sterkere competitie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD