maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDylan van Diepen: Wat goed is komt snel!

Dylan van Diepen: Wat goed is komt snel!

Als er een gezegde volledig van toepassing is op de 18-jarige Dylan van Diepen is het wel “Wat goed is komt snel”. De in Helmond woonachtige speler van Gemert studeert in Eindhoven aan het Summa College(opleiding Sport en Bewegen) en voetbalt bij het naburige  Gemert. Dat doet hij al een aantal jaren. Vanaf de D’tjes heeft hij het zwart-witte shirt aan en dat niet alleen . Naast de trainingen van JO 19-1 traint hij ook nog de “jonkies” van JO 11-2. En dat studeren, voetballen en training geven weet hij perfect te combineren.

Maar wat is nu het bijzondere aan Dylan?
Hij is goed; zo goed zelfs dat hij recentelijk een contract tekende bij de koploper in de 3e Divisie dat hem volgend seizoen bindt aan de selectie van Gemert.
En passant slaat hij de 023 over, hetgeen voldoende zegt over zijn talent en kwaliteiten.
Het gesprek met de TC van Gemert was een soort van mini-gesprek. Het duurde kort want ze waren er supersnel uit.
Dylan: Ik wil blijven, de club wil me graag doorschuiven dus het was snel geregeld”.

Dit seizoen mocht hij in het begin al aardig wat speelminuten maken; de laatste wedstrijden liet trainer Reinald Boeren hem zelfs al verschillende keren in de basis beginnen.

Nuchter en gewoontjes…

Dylan zelf blijft er heel nuchter en gewoontjes onder:
“Het gaat allemaal wel snel ja, ik had er niet op gerekend dat ik nu al veel speelminuten zou maken in de hoofdmacht. De sfeer in de groep is goed en ik word prima opgevangen door zowel spelers als staf. Mijn eerste doel is om steeds belangrijker te worden voor het eerste elftal, uitgroeien tot een basisspeler en dat een aantal jaren volhouden. Dan maar eens kijken of een stapje hoger er wellicht er een keer inzit, maar daar denk ik nu nog totaal niet aan. Stap voor stap aan mijn doelen werken”.

Nuchtere knaap die Dylan van Diepen; komt er wel!

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD