maandag, maart 8, 2021
Home Competities Derde Divisie DVS'33 stuurt boze brief aan KNVB vanwege versterkt Jong FC Groningen

DVS’33 stuurt boze brief aan KNVB vanwege versterkt Jong FC Groningen

DVS’33 is ‘not amused’ door de tegenstand die het zaterdag kreeg van Jong FC Groningen. In het Hoge Noorden troffen de Ermeloërs naar eigen zeggen veel spelers van Jong Groningen die geregeld met het eerste meedoen. DVS verloor dan ook genadeloos met 4-0. Reden voor voorzitter Aart Goossensen om een boze brief aan KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee te sturen, waarin hij zich beklaagt over ‘competitievervalsing’.

- Advertentie -

DVS’33 trof onder meer Michael Breij, Tom van de Looi en Ludovit Reis aan de zijde van de tegenstander. ,,Zij hadden deze mogelijkheid omdat de eredivisie pas volgende week start en spelers zoveel mogelijk ritme op moeten doen”, stelt Goossensen tegenover Ermelo van Nu.nl. ,,Laat ik voorop stellen dat we vandaag van een kwalitatief beter Groningen verloren hebben. Enerzijds zaten er minimaal zeven spelers bij van de A-selectie en anderzijds door enkele persoonlijke fouten aan onze zijde. Ook dat is voetbal.”

Goossensen beklaagt zich over het feit dat het middenveld van Jong FC Groningen identiek was aan de opstelling van een paar weken terug toen het eerste tegen Fortuna Sittard speelde. ,,Ik heb daar met de staf van de jong beloften over gesproken en die gaven aan dat de hoofdtrainer van het eerste bepaalt in deze.”

DVS’33 beklaagde zich eind 2017 ook al eens toen het tegen Jong FC Twente speelde. ,,DVS heeft inmiddels een melding met bezwaren richting Jan Dirk van der Zee gestuurd omdat we kennelijk weer dingen over onze kant moeten laten gaan. De afspraak is: de beloften zouden zoveel mogelijk met een vast team de competitie in gaan.”

De 4-0 nederlaag kwam voor de Ermeloërs zeer ongelegen. De ploeg van scheidend coach Bert van Hunenstijn zakt af naar de vierde plaats en heeft nu negen punten minder dan koploper Noordwijk.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES