Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DVS’33 in Veluwse derby onderuit tegen VVOG, Harkemase Boys wint van ASWH

DVS’33 in Veluwse derby onderuit tegen VVOG, Harkemase Boys wint van ASWH

DVS’33 wist zaterdagmiddag in Harderwijk geen goed gevolg te geven aan de monsterzege die het recent boekte tegen FC Lisse (9-1). De ploeg uit Ermelo verloor de Veluwse derby in Harderwijk tegen VVOG (2-0). Harkemase Boys won de thuiswedstrijd van ASWH (4-2). 

VVOG – DVS’33
De wedstrijd in Harderwijk begon een klein kwartier later dan het vooraf geplande tijdstip van 14:30 uur. Dit had alles te maken met het feit dat supporters van DVS’33 veel geel gekleurde bloemen op het speelveld hadden gegooid. In de zestiende minuut leek de score geopend te worden, een schitterende aanval resulteerde in een één tegen één situatie tussen Mike Ahrens en de doelman van DVS’33, Velanas. Laatstgenoemde wist reddend op te treden waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.  In de 36ste minuut moest DVS’33 vanwege blessureleed noodgedwongen een wissel toepassen, Bouwman werd vervangen door Van Santen.  Twee minuten later was het Maurice de Ruiter die in de weg stond bij een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied door Ozturk waardoor er ook in deze situatie geen treffer viel te noteren. De eerste helft was zeer vermakelijk voor het aanwezige publiek dat in grote getale op het duel afgekomen was. In de tweede helft leek de derby af te stevenen op een puntendeling, maar in de 84ste minuut kwam VVOG op voorsprong. De gevierde man was Rihairo Meulens (1-0). Even later zorgde Pernelly Biya er voor dat het feest van de overwinning in Harderwijk al voor het einde van de wedstrijd gevierd kon worden (2-0).

Harkemase Boys – ASWH
Jesper van den Bosch opende in de twaalfde minuut de score in het voordeel van de gasten. Vrij voor Erick Jansema deponeerde hij de bal in het doel van de tegenstander (0-1). De doelpuntenmaker kwam in balbezit nadat Clarence Bijl een foute uittrap van de doelman wist te onderscheppen. Lang kon ASWH niet genieten van de voorsprong. Berwout Beimers zorgde in de negentiende minuut voor de gelijkmaker. De uitspelende vereniging was het met het toekennen van de treffer niet eens met het arbitrale trio. De doelpuntenmaker zou even voor hij doel trof een overtreding gemaakt hebben  volgens de spelers van ASWH. Van den Bosch kreeg voor zijn aanmerkingen ten aanzien van dit incident de gele kaart. In de 26ste minuut kreeg de uitploeg weer een tik te verwerken, nu was het Henny Bouius die het net van de tegenstander wist te vinden (2-1). Almeida zorgde er voor de pauze voor dat de ploegen met een gelijkspel na de eerste helft het speelveld moesten verlaten (2-2). In de tweede helft wist Harkemase Boys wel het verschil te maken en de drie punten in eigen huis te houden. In de 62ste minuut zorgde Stelpstra voor de 3-2 en de laatste treffer van de middag kwam op naam van Pier Veldeman (4-2).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag