zondag, maart 7, 2021
Home Competities Derde Divisie DVS'33-coach Van Hunenstijn: 'Titel voelt heel ver weg'

DVS’33-coach Van Hunenstijn: ‘Titel voelt heel ver weg’

DVS’33 ontvangt zaterdag Quick Boys en weet dat het eigen alleen gebaat is bij de volle winst. Trainer Bert van Hunenstijn verwacht een stevige wedstrijd, stelde hij eerder deze week in gesprek met DVS TV.

- Advertentie -

Echte mannen wedstrijd
,,Ik verwacht dat ons spelletje hun wel ligt”, sprak de coach van de Ermeloërs haast Cruijffiaans. ,,Wij zijn veel in balbezit, zij kunnen wat achterover leunen en afwachten. Dat is in al die jaren wel gebleken dat zij zichzelf daar prettig bij voelen. Ik verwacht dat het een echte mannen wedstrijd wordt, spierballenvoetbal, wie heeft de zenuwen het best onder controle? Het is uiteindelijk voor de stand heel cruciaal dat we winnen.”

Serie neerzetten
Van Hunenstijn is realistisch over de titelkansen van DVS’33, aangezien het een achterstand heeft op Noordwijk: ,,De titel voelt heel ver weg. Zaterdag Quick Boys, daarna krijgen we zelf Noordwijk nog. Als we die goed pijn weten te doen. Er kan nog ongelofelijk veel gebeuren, maar wij gaan ook niet alles winnen. Het gaat erom dat we een serie neerzetten en stabiel blijven in deze competitie. De partijen die we hadden moeten winnen maar verloren hebben, dat mag niet meer gebeuren en daar moet je zaterdag mee beginnen.”

Spierballenvoetbal
Op de vraag of DVS’33 al het niveau heeft van de Tweede Divisie, stelt de coach: ,,Als je op dit moment kijkt waar we staan in de stand dan zou het heel stoere mannenpraat zijn om te zeggen dat we daar heel makkelijk in mee kunnen draaien. Ik vind wel qua spelopvatting en het niveau wat onze groep kan hebben dat wij in zo’n Tweede Divisie thuishoren. Andere andere kant moeten er dan wel een aantal elementen bijkomen. Je ziet dat in de Tweede Divisie meer spierballenvoetbal is dan technisch hoogstaand.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES