Volg ons

Derde Divisie

DVS-wervelwind Pilon had vaker kunnen scoren: ‘Dan had ik hier niet gevoetbald’

DVS-wervelwind Pilon had vaker kunnen scoren: ‘Dan had ik hier niet gevoetbald’

DVS’33 won met 4-2 van Hoek en een belangrijk aandeel was daarbij weggelegd voor Olivier Pilon. De Amersfoorter tilde zijn doelpuntenproductie naar 14 in 11 gespeelde duels. Toch had de vleugelspits vaker kunnen scoren.

,,Het leek of de moeilijkste kansen erin gingen en de makkelijkste kansen mis”, stelde Pilon tegenover De Stentor. ,,Ik schoot de bal in de eerste helft drie keer met een bananenboog in de verre hoek. Daarna probeerde ik wat anders, maar een stiftje ging net naast. Ook kon ik de bal er bijna in dribbelen en na een sleepbeweging kon ik er net niet meer bij. Het team beloont mij met goede steekballen en dan is het heerlijk de ruimte in te duiken. Dan moet ik mijzelf belonen maar dat liet ik na. Geen hosanna: ik moet het eerder afmaken.”

Pilon weet dat zijn rendement nog beter kan. ,,Niet alles kan er in, zo realistisch moet je ook zijn. Dan had ik hier niet gevoetbald. Nu ging de helft van de grote kansen er in, dat moeten twee van de drie zijn.”

Coach Bert van Hunenstijn deelde opnieuw een sneer uit naar criticasters: ,,We zouden het tegen zogenaamd grote ploegen niet laten zien en hebben het juiste antwoord gegeven. We zetten druk naar voren en waren dodelijk. We wisten dat Hoek altijd terug kan komen. Het tempo lag hoog en iedereen was helemaal kapot. Die 4-2 hadden we nodig.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie