zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDVS '33 stuurt brandbrief aan KNVB over beloftenteam: 'Maat is vol'

DVS ’33 stuurt brandbrief aan KNVB over beloftenteam: ‘Maat is vol’

Voor DVS ’33 is de maat vol, zo schrijft het in een brandbrief aan de KNVB op haar website. Aanleiding is het inzetten van A-selectiespelers door Jong FC Twente. Voorzitter Aart Goossensen stelt dat niet Dennis Demmers de selectie van de Enschedese beloften maakt, maar Gertjan Verbeek.

Huurling van Man City
,,Op 22 november jl. speelde HET belofteteam van FC Twente een oefenwedstrijd tegen HSC’21 en dan wordt in het verslag ook nog geschreven a.s. zaterdag spelen we tegen DVS’33 Ermelo. Maar wat bleek: DVS’33 Ermelo speelde zaterdag tegen alle spelers van de A-selectie die vrijdagavond niet tegen AZ gespeeld hebben met een huurling van Manchester City!”, foetert de DVS-voorzitter in de brief.

Maar is vol
Hij vervolgt: ,,Voor DVS’33 Ermelo is de maat vol, wij worden op deze manier als amateurvereniging ernstig benadeeld. En richting tekentafel? Er zal een campagne komen dat ALLE amateurverenigingen teruggaan naar hun eigen amateurcompetitie. Daar wordt achter de schermen volop aan gewerkt.”

Onderzoek

DVS wil bovendien dat de KNVB onderzoek doet naar de bemoeienis van Verbeek bij het Jong-team: ,,Tenslotte verzoeken wij u om nader onderzoek hoe in feite in dit voorbeeld een nieuwe trainer Gertjan Verbeek bepaalt met welk team de beloften spelen terwijl op bestuurlijk niveau duidelijke afspraken zijn gemaakt door de KNVB. Is dat door u wel juist gecommuniceerd?”

De gehele brief is hier te lezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD