zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDVS ’33 Ermelo klopt VVOG in Veluwse derby  

DVS ’33 Ermelo klopt VVOG in Veluwse derby  

et een ruststand van 0-0 zat de derby halverwege nog potdicht. Thuisploeg VVOG toonde zich namelijk prima opgewassen tegen het veel beter geklasseerd staande DVS ’33 Ermelo. Geen van beide ploegen lukte het om serieus gevaar te stichten, al kwam VVOF één keer dichtbij toen Pernelly Biya in buitenspelpositie intikte.

Met het inbrengen van Kenneth Aninkora liet DVS ’33-coach Peter Wesselink de wedstrijd kantelen. Imponerend qua voorkomen stond de steeds aanspeelbare spits na rust aan de basis van de 0-2 einduitslag.

 Peter Wesselink besloot om in de rust zijn team anders neer te zetten, iets waaraan hij gaandeweg de eerste helft al mee was begonnen. VVOG was namelijk aanzienlijk meer in balbezit, waardoor Wesselink het nodig oordeelde om in ieder geval de verdediging goed op orde te hebben.

“Voetballend liep het bij ons niet, we waren aan de bal niet comfortabel en kregen nooit de controle op het middenveld. Dat is natuurlijk een compliment aan de tegenstander. Maar het was ook onze tekortkoming vandaag.”

Kenneth Aninkora kreeg bij zijn invalbeurt aan het begin van de tweede helft de taak om de bleke aanvalslinie van SVS ’33 meer kleur op de wangen te geven. De aanvaller liet binnen luttele minuten zien dat hij deze middag de juiste man op de juiste plaats was. Plots liet Aninkora met zijn sleurwerk gaten vallen in de eerder zo stugge Harderwijker verdediging. Zijn vizier en ook dat van Ali Akla stond echter nog niet bepaald scherp. Pas met nog zo’n kwartier te spelen brak Aninkora zelf de ban, al had hij daar wel een ingreep van scheidsrechter Te Kloeze voor nodig. Beheerst benutte de sterke spits de door VVOG-verdediger Dailey Groenewegen veroorzaakte strafschop. VVOG kwam de domper niet meer te boven. Bij het verstrijken van de reguliere speeltijd bracht Quincy Veenhof vanuit een goede combinatie de eindstand op het scorebord.

Draak van een wedstrijd

De tweede helft bracht het talrijke publiek uiteindelijk toch nog wat opwinding, in de vorm van de twee Ermelose treffers en nog flink wat geel en zelfs een keer rood voor de thuisploeg. Dat laatste overkwam Jeffrey Snijders toen hij in de laatste minuten tegen zijn tweede gele kaart opliep. “Het was een draak van een wedstrijd,” was de treffende openingszin van de nabeschouwing van Peter Wesselink. “Toch ben ik niet teleurgesteld, want we wonnen terwijl de ploeg niet draaide, en gaven bovendien niets weg.”

Zonder dat VVOG-trainer Raymond Schuurman dat zo onder woorden bracht, zal hij het ook als een draak van een wedstrijd hebben ervaren. En dan vooral voor wat betreft het verloop en de uiteindelijke uitkomst. Zijn strijdplan kon na vijfentwintig minuten de prullenbak in, toen hij de licht geblesseerd gestarte linksback Donovan Bock moest vervangen door Jeroen Buitenhuis. Op slag van rust werd het nog erger toen ook Buitenhuis geblesseerd de aftocht blies. In de tweede helft raakte ook Mark Bottenheft zodanig aan een been geblesseerd dat hij per brancard van het veld gedragem moest worden. Desondanks verwierf de ploeg zich een optisch overwicht, vooral in de eerste helft, maar ook na rust waren er perioden waarin de groenwitten het middenveld beheersten. Uitgespeelde scoringsmogelijkheden kwamen er maar nauwelijks uit. Het zoeken naar Jeremy de Graaf was te vaak vruchteloos, omdat de Ermelose verdediging goed het oog had op de lange ballen in De Graaf’s richting. Samen met Dean van Ooijen vormde de erkende goaltjesdief de tweemans-voorhoede, met Pernelly Biya meer op het middenveld. Bij gebrek aan bruikbare ballen speelden echter ook zij geen rol van betekenis. “Zoals wel vaker dit seizoen waren wij in fases bovenliggend, maar weer leverde dat ons niets op,” verzuchtte Schuurman na afloop.

De bij GOES winnende concurrent VVSB deed de laatste plaats over aan VVOG (gedeeld met GOES). Voor de Harderwijkers resten nog zestien wedstrijden om degradatie af te wenden. Het beslist acceptabele spelniveau van de ploeg zou VVOG vertrouwen moeten geven. De effectiviteit moet dan wel drastisch omhoog.

VVOG – DVS ’33 Ermelo 2-1 (0-0)

Doelpunten: 78. Kenneth Aninkora 0-1 (strafschop), 90. Quincy Veenhof 0-2

Scheidsrechter: J. Te Kloeze

 Jakob Kos

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD