Volg ons

Hoofdklasse

DUNO ziet hoofdsponsor geldkraan dichtdraaien

DUNO ziet hoofdsponsor geldkraan dichtdraaien

DUNO moet aanzienlijk terug in budget nu hoofdsponsor DunoAir heeft aangegeven zich grotendeels terug te trekken als geldschieter. Dat schrijft De Gelderlander.

,,Al jaren zijn de spelerscontracten ondergebracht bij de Stichting DunoAir en worden de voetballers zo buiten de club om betaald voor hun diensten. Daar stapt DunoAir nu vanaf. Club en sponsor zullen met elkaar om tafel moeten om een constructie te bedenken waarin de club door kan met een nader te bepalen sponsorbedrag. Die bijdrage zal veel lager zijn dan het budget waarmee de afgelopen jaren via de stichting spelers werden aangetrokken; DunoAir laat de club niet geheel vallen, zo is de verwachting”, schrijft de krant.

Het is niet voor het eerst dat de hoofdsponsor aankondigt zich terug te trekken. Dat gebeurde vorig jaar rond deze tijd ook al. Later werd alsnog vanuit de stichting een selectie samengesteld die ‘hoofdklasse-waardig’ is. Ondertussen voerde DUNO de afgelopen weken verkennende fusiegesprekken met RVW, CHRC en Redichem. Volgens de krant zal die fusie echter zeker niet voor 1 juni 2021 afgerond zijn. DUNO worstelt onder meer met het feit dat haar sportpark zwaar verouderd is.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse