Volg ons

Eerste Divisie

Duits fulltime in dienst bij RKC, maar blijft spelen voor SDC Putten

Duits fulltime in dienst bij RKC, maar blijft spelen voor SDC Putten

Sander Duits is komend seizoen fulltime werkzaam bij RKC Waalwijk. De oud-speler van de club wordt assistent-trainer van het eerste elftal en hoofdtrainer van het beloftenteam. Naast zijn nieuwe werkzaamheden in Brabant zal hij echter ook uit blijven komen voor hoofdklasser SDC Putten, meldt De Stentor.

Combineren
De 34-jarige Duits is van mening dat de twee activiteiten samen kunnen gaan in het komende seizoen. ,,Ik kan het goed combineren. Ik zal niet iedere wedstrijd kunnen spelen, maar wel zo veel mogelijk”, aldus de routinier tegenover de voornoemde regionale krant.

Loopbaan
De ervaren middenvelder begon in zijn jeugdjaren met voetballen bij SDC Putten, vervolgens maakte hij de stap naar de Vitesse Voetbal Academie en vervolgde hij zijn weg bij de jeugd van De Graafschap. Bij laatstgenoemde maakte hij, onder trainer Peter Bosz,  zijn debuut op 1 december 2002 tegen Vitesse (1-1). In 2006 maakte hij de overstap naar FC Omniworld en sloot na een periode bij RKC Waalwijk zijn profcarrière af bij Go Ahead Eagles.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie