Volg ons

Eerste Divisie

Dubbelslag Kamaci bezorgt FC Oss zege in gezapige Brabantse derby

Dubbelslag Kamaci bezorgt FC Oss zege in gezapige Brabantse derby

FC Oss pakte vrijdagavond belangrijk punten. De ploeg staat weliswaar in het rechterrijtje, maar heeft in theorie nog kans op de promotie playoffs. Het al uitgespeelde RKC was daarom dé perfecte tegenstander om deze missie te vervolgen. In een zeer gezapige wedstrijd wist FC Oss via twee goals van spits Fatih Kamaci de zege over de streep te trekken. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de ploeg van Klaas Wels.

Matige vorm
In het Frans Heesen stadion stond vrijdagavond het affiche tussen de nummer 14, FC Oss & nummer 19 RKC Waalwijk op het programma. Beide clubs staken voorafgaand aan de wedstrijd in een zeer matige vorm: beiden wonnen niet in hun laatste vijf wedstrijden en ook het net werd maar heel mondjesmaat gevonden. Oss lukte het nog om zes keer te juichen, terwijl de tegenstander uit Waalwijk maar drie keer succesvol de bal over de krijtlijn van de tegenstander wist te werken. Een zeer matige periode, zeker voor de ploeg van Klaas Wels aangezien de Ossenaren zelfs nog twee speelrondes koploper was en dus nog de ambitie heeft om tóch nog voor de play-offs te gaan. Voorafgaand, op basis van de recente productie, werd dus niet een al te doelpuntrijk duel verwacht in de Brabantse derby. RKC-trainer Hans de Koning moest het ook nog stellen zonder aanvoerder Dylan Seys, die afgelopen maandag een schorsing opliep.

Droomstart
RKC startte wel veruit het beste aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut kon Irvingly van Eijna spits Ozan Kökcü alleen voor keeper Xavier Mous zetten. Deze kans werd gretig benut en zo stond de enige ploeg die al uitgeschakeld was voor de playoffs (buiten de beloftes om) zowaar op voorsprong. Een schot net over van middenvelder Nikki Baggerman zorgde nog binnen de tien minuten voor de verdubbelde voorsprong, maar het schot verdween rakelings over. Oss moest dus gelijk opzoek naar de gelijkmaker en die liet ook niet lang op zich wachten.

Luchtje buitenspel
In minuut 16 was het raak voor de thuisploeg. Via een voorzet van links kwam de bal terrecht bij Kamaci, die de bal niet goed raakte uit een volley, maar zag toch zijn geluk Istvan Bakx daar staan om binnen te tikken. Bij RKC dachten ze aan buitenspel, maar het heftige protest leverde niet meer op dan een gele kaart voor doelman Jordy Deckers en Ozan Kökcü. De Ossenaren kregen meer vertrouwen door de goal en kwamen steeds meer aan voetballen toe. RKC waande zich op een zomeravond, en liet bijzonder weinig zien. In minuut 25 kreeg het hier de rekening voor gepresenteerd door Kamaci. De spits reageerde het meest attent op een gelost schot door Deckers en kon van dichtbij scoren. Vlak voor rust schreeuwde RKC nog om een penalty na een vermeende handsbal van Lion Kaak, maar scheidsrechter Gerrets zag er geen opzet in en dus gingen de ploegen rusten met de 2-1 stand.

Draak van een tweede helft
In de tweede helft had ook FC Oss moeite om het niveau van de eerste helft aan te tikken. Beide ploegen haalden een zeer bedenkelijk niveau en de amusementswaarde zakte per minuut steeds verder weg. Dean van der Sluys had vlak na rust nog een enorme kans om al vroeg de wedstrijd in het slot te gooien, maar de bal verdween naast. Zo bleef RKC in leven en bleven de Waalwijkers zoeken naar de gelijkmaker, maar grote kansen bleven uit.

Gezapig
Zo werd de wedstrijd bijzonder gezapig en ook de wissels van beide trainers zorgden niet voor de gewenste opleving. Oss had nog een mogelijkheid via een vrije trap van een meter of 18, maar Huyseyin Dogan deponeerde de bal rechtstreeks in de handen van Deckers. Grote kansen om de definitieve dreun uit te geven kwamen er rond vijf minuten voor het einde: Ragnar Oratmagoen kreeg een enorme mogelijkheid, maar faalde hopeloos. De middenvelder kwam via de linkerflank vrijwel vrij voor de keeper, maar loste een dramatisch schot wat nog maar net over de achterlijn ging. Ook Richard van der Venne kon vogelvrij en alleen af op Deckers, maar schoof de bal naast.

Fenomenale stift
RKC was nog in leven en ging meer drukken. Het gevolg hiervan was dat er achterin nóg meer ruimte kwam en daar werd uiteindelijk, via de allermoeilijkste kans, nu wél van geprofiteerd. En hoe! Via een uitbraak van Oss was het Kamaci die met een fenomenale stift Deckers klopte. Een goal van deze schoonheid paste absoluut niet bij deze bleue wedstrijd, maar de supporters die waren blijven zitten kregen waar voor hun geld.

Gelijk na de aftrap was het afgelopen en zo wint Oss weer eens en is de hoop van de playoffs nog levend. De ploeg staat echter nog steeds 14e en heeft het totaal niet in eigen hand. Bij RKC kunnen ze freewheelen naar het eind. Het is te hopen dat de Waalwijkers in de volgende wedstrijd iets meer motivatie leggen, anders worden het nog vier bijzonder vervelende wedstrijden voor de fans met een blauw-geel hart.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie