Volg ons

Derde Divisie

‘Dubbelcoach’ Ron Timmers kijkt met half oog naar periodestand

‘Dubbelcoach’ Ron Timmers kijkt met half oog naar periodestand

De strijd om de tweede periode in de Derde Divisie Zondag is ongekend spannend. Met nog drie speelronden en een handvol inhaalduels te gaan zijn nog elf ploegen in de race voor het felbegeerde nacompetitieticket. De komende weken blikken we steeds vooruit met één van de kanshebbers. Vandaag is dat scheidend succescoach Ron Timmers van Dongen.

Open huis
Met “een half oog” houdt Timmers de periodestand in de gaten. “In de eerste weken ben er niet zo mee bezig, maar zodra je een wedstrijd of acht heb gehad ga je kijken hoe je er voor staat. We doen nog mee, maar dat geldt voor heel veel clubs, zo eerlijk moet je zijn. We zullen zondag in ieder geval moeten winnen bij Be Quick 1887, want anders wordt het een lastig verhaal. Maar ook de derde plaats is nog in zicht, ook dat kan uiteindelijk een manier zijn om de nacompetitie te halen”.

Vorig seizoen was het bereiken van het toetje een bonus voor Dongen, dat als debutant een uitstekend jaar meemaakte. Dit seizoen is het allemaal wat wisselvalliger, waardoor het sprokkelen van de punten ook moeizamer gaat. Timmers heeft daar wel een verklaring voor. “We missen al een heel lange tijd onze centrale verdedigers Mitchell van der Stappen en Giovanni Henskens en ook de eerste vervanger Luuk Hultermans is weggevallen. En de organisatie van je team begint toch met de verdediging. Vaak spelen we noodgedwongen met middenvelders achterin, waardoor we in sommige wedstrijden te veel open huis hebben gehouden. Zeker als we snel op achterstand kwamen.”

Goede policy
Timmers ziet zijn ploeg daarin wel vooruitgang boeken de laatste tijd, getuige ook het knappe gelijkspel tegen koploper UNA in de vorige wedstrijd. “We proberen iets meer op resultaat te spelen met wat meer zekerheden. En als we het kunnen opbrengen ons eigen spel te spelen, kunnen we nog steeds mooie dingen laten zien.”

Het is inherent aan het beid van de club Dongen dat teveel personele problemen niet opgevangen kan worden met gelijkwaardige spelers. “Dongen wil graag met veel eigen jongens spelen en dan is het een logisch gevolg dat de kwaliteit van de eerste groep goed is, maar dat je daaronder concessies moet doen. Maar als je ziet hoe de club er nu voor staat, kun je alleen maar concluderen dat dit een goede policy is geweest.”

Dubbele weekenden
Voor Timmers zijn het deze maanden extra drukke tijden, want sinds enige weken is hij ook op interimbasis trainer van zijn nieuwe club Capelle. Het lijkt nu al een mooie vraag voor toekomstige voetbalquizzen: welke trainer stond tegelijkertijd aan het roer bij een club uit de Derde Divisie Zaterdag én Zondag. Timmers bezweert dat het prima vol te houden is. “Jawel hoor, ik kom zeker nog wel aan leven toe. Tot nu toe heb ik nog geen ‘dubbel’ weekend gehad, maar dat gaat nu natuurlijk wel komen. Ik heb er gewoon veel plezier in en dat kost het weliswaar tijd, maar geen energie. En het gaat om een overzienbare periode. Als je dit voor langere tijd doet, gaat het uiteindelijk ten koste van het een of het ander, maar voor nu is het geen probleem.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie