dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDua: "Bij verlenging was het waarschijnlijk klaar geweest voor ons"

Dua: “Bij verlenging was het waarschijnlijk klaar geweest voor ons”

Spakenburg plaatste zich met veel pijn en moeite voor de finale van de play-offs om een plek in de Tweede Divisie door Hercules van zich af te schudden. Ralph Dua scoorde de afgelopen vijf jaar nooit, maar zijn uithaal vlak voor tijd bleek beslissend. TweedeDivisie.org sprak met de matchwinner. “Op de donderdagtraining vlogen alle ballen die ik schoot over, maar toch dacht ik: ik probeer het gewoon. Het waren bovendien de laatste krachten die ik in dat schot stopte. Direct schoot de kramp erin. Als we hadden moeten verlengen, dan was het waarschijnlijk klaar geweest voor ons.”

Hamstringblessure

De Blauwen liepen immers op hun laatste benen. Met name Salim Amerzgiou kon eigenlijk niet verder door een hamstringblessure: “Ik voelde tijdens de wedstrijd een scheurtje in mijn hamstring en gaf aan gewisseld te willen worden. Trainer Joop Gall gebaarde daarop dat ik zo ver mogelijk weg moest gaan staan. Toen dacht ik nog: zo, dat is professioneel om nog wat extra tijd te rekken vanwege de voorsprong op dat moment, tot ik plots het bord omhoog zag gaan om Kelvin Maynard eruit te halen. Toen kon ik de trainer wel schieten, maar je weet dat je door moet.” Hoewel voor een hamstringblessure normaliter zes tot acht weken hersteltijd staat, verwacht Amerzgiou toch van waarde te kunnen zijn tegen Rijnsburgse Boys: “Mij kennende ben ik er gewoon bij.”

Toegewerkt naar dit scenario

In de return tegen Hercules mocht Kelvin Maynard opvallend genoeg starten als diepe spits. De in de winterstop gekomen oud-prof was de afgelopen maanden nauwelijks inzetbaar: “Een week of vijf geleden hebben we met de technische en medische staf al een beetje toegewerkt naar dit scenario, waarbij ik werd opgetraind om in de playoffs van waarde te kunnen zijn. Eerst wilde we uiteraard proberen te gaan voor direct lijfsbehoud, maar mocht dat niet lukken dan kon ik in deze periode van waarde zijn. De trainer weet wat hij aan mij heeft, we kennen elkaar al een tijd. Op mijn zeventiende kwam ik hem bij FC Volendam al tegen als trainer bij de tegenstander, later werkten we samen bij FC Emmen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD