Volg ons
Ton du Chatinier AFC

Aan het woord

Du Chatinier: ‘Tekentafel? Tekenen doe je bij de McDonald’s’

Du Chatinier: ‘Tekentafel? Tekenen doe je bij de McDonald’s’

De plannen van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee om de bezwaren van de Tweede en Derde Divisie-clubs terug naar ‘de tekentafel’ te nemen, kunnen op weinig enthousiasme rekenen bij AFC-trainer Ton du Chatinier, zo zegt hij in gesprek met VI: ,,Terug naar de tekentafel, tja. Tekenen doe je bij de McDonald’s en als je dan je kleurplaat inlevert, krijg je spikkeltjes op je ijsje.”

Bezoeker van de Efteling
Het is Du Chatinier ten voeten uit. Met humor duidt hij tamelijk serieuze problematiek: ,,Ze moeten met een oplossing komen. Alle beloften moeten eruit. Als het nu één club is of het zijn een paar clubs die er bezwaar tegen maken, maar het gaat echt om alle clubs. Ze houden zich doof voor de klachten. Ik hoop echt dat ze aan die tekentafel gaan zitten om dingen op te lossen. Je komt nu weer in een ambtenarenmolen terecht. Ik verwacht er eerlijk gezegd weinig van. Ik geloof het pas als ik resultaten zie. Je voelt je als amateurclub momenteel als een bezoeker van De Efteling. Je koopt een kaartje en mag overal in, maar je hebt geen idee hoe misselijk je eruit komt. Ik vond de reactie eerlijk gezegd ook wat lauw na de vergadering. Nu moet je doorpakken, de knuppel in het hoenderhok gooien. Nu gebeurt er weer twee jaar niets waarschijnlijk.”

Spelen om niks
De AFC-coach was onlangs met collega-trainers Hans Kraay junior, John de Wolf, Dick Schreuder en Danny Buijs op bezoek bij Van der Zee om hun ideeën voor een betere competitie te delen: ,,Om zaken aan te dragen voor een betere competitie. Wij hebben allemaal wel een en ander meegemaakt en hebben oplossingen aangedragen. Niet eens zozeer over de beloften, meer over de competitie-opzet. Met Jong AZ in de Tweede Divisie was het natuurlijk drama voor de rest. We speelden om niks. Een systeem met periodes en play-offs kan een oplossing zijn.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord