maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier stelt voorwaarde voor verlenging: 'Stevig doorselecteren'

Du Chatinier stelt voorwaarde voor verlenging: ‘Stevig doorselecteren’

Ton du Chatinier stelt een duidelijke voorwaarde om bij te tekenen als trainer van AFC. De coach eist dat er flink wordt doorgeselecteerd in de selectie. De oud-trainer van Spakenburg en FC Utrecht stoorde zich zondag tegen FC Lienden opnieuw aan de instelling van zijn ploeg. Tegenover TweedeDivisie.org was hij duidelijk: “Als je als speler niet meer de gretigheid kunt opbrengen, hoor je niet bij AFC te spelen en moet je lekker een andere club zoeken.”

Groep heeft injectie nodig

Het heeft er alle schijn van dat AFC bereid is om tegemoet te komen aan de wens van Du Chatinier. De club legde reeds vier nieuwe spelers vast. “Dat is positief want deze groep heeft echt een injectie nodig. Dat blijkt vandaag wel weer. Als je met een instelling het veld in gaat van: ‘mwoah, we doen het wel even’, dan krijg je dus de kous op je kop. Ik heb het vaker gezegd toen we er zo gemakkelijk over dachten, maar als wij niet volledig bij de les zijn en er alles aan doen, dan hebben we gewoon een hele matige ploeg die van iedereen kan verliezen”, aldus Du Chatinier.

Flink aan de bak moeten

“Of ik boos ben geworden in de rust? Nee hoor, je kunt wel elke keer tekeer gaan, maar dan denken ze ook: daar heb je die halve gare weer”, stelt de coach in reactie op de povere eerste helft van zijn ploeg tegen Lienden. Du Chatinier maakt zich wel zorgen, aangezien AFC na een knappe seizoensstart inmiddels is afgezakt naar de achtste plaats. “We krijgen nog een aantal lastige inhaalduels tegen moeilijke tegenstanders. We zullen nog flink aan de bak moeten om niet richting de onderste regionen af te glijden.” AFC hoopt komende week eruit te komen met de op sportpark Goed Genoeg gewaardeerde coach.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD