dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier over supersub Jesse: "Niet genoeg inhoud voor meer"

Du Chatinier over supersub Jesse: “Niet genoeg inhoud voor meer”

AFC heeft zaterdag de topper in de Tweede Divisie van GVVV gewonnen. Het ging in Veenendaal echter niet vanzelf. Na een moeizame eerste helft drukte AFC in de tweede helft door en pakte het de volle buit. Niet voor het eerst dit seizoen was er een grote rol voor invaller Matthijs Jesse weggelegd.

Jesse nog niet goed genoeg voor de hele wedstrijd

Jesse werd na ruim een uur spelen het veld ingestuurd door trainer Ton du Chatinier. Een paar minuten later was de invaller al trefzeker. Hij tekende voor de 0-1. Nog geen twintig minuten later maakte hij ook de 0-3 en besliste daarmee de wedstrijd, die uiteindelijk in 1-3 zou eindigen. Het was alweer de vierde invalbeurt op rij waarin Jesse trefzeker was en dus een belangrijk aandeel had in het resultaat van AFC. Du Chatinier was na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports lovend over Jesse. “Hij doet het erg goed. Hij is heel gretig en soms ook wel eens kwaad als ik zeg dat hij niet begint, maar van mij mag hij zeuren, want elke keer als hij invalt doet hij het goed.” Toch zit een basisplaats er voor de supersub voorlopig niet in. “Ik vind dat hij nog niet de inhoud heeft om hele wedstrijden te spelen.”

Du Chatinier verwacht dat geluk een keer op raakt

AFC mocht zaterdag niet klagen dat het tegen GVVV ging rusten met een 0-0-tussenstand. Het is niet voor het eerst dat AFC een matige eerste helft speelt. De Amsterdammers zijn zelfs de slechtste ‘eerste helft club’. In de tweede helft werd er dan orde op zaken gesteld en ook tegen GVVV gebeurde dat weer. “Het is en gegeven in de voetballerij. Als je ‘m zelf niet scoort, want GVVV was beter in de eerste helft, dan weet je dat vaak de tegenstander hem dan wel binnenschiet.”

Toch beseft Du Chatinier dat AFC niet kan blijven teren op een goede tweede helft. “Dat geluk kun je niet blijven hebben. Wij hebben net als GVVV een paar keer geluk gehad. Vandaag hadden wij weer dat geluk. Er komt ook nog een periode dat wij dat geluk niet hebben en dan verliezen we misschien twee of drie keer. Dan moeten we gewoon bij elkaar blijven en het de volgende wedstrijd weer oppikken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD