dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier: "KNVB, geef Jong AZ maar gewoon de titel"

Du Chatinier: “KNVB, geef Jong AZ maar gewoon de titel”

AFC-trainer Ton du Chatinier was in zijn nopjes met het 2-2-gelijkspel tegen Jong AZ, maar blijft uiterst kritisch dat de Alkmaarse beloften überhaupt in de Tweede Divisie spelen: “Het heeft weinig zin om vooraf een analyse te maken van Jong AZ, want je ziet toch weer vijf andere namen tegen ons staan opgesteld.”

Gewoon competitievervalsing

De uitgesproken oefenmeester draaide er dan ook niet omheen tegenover TweedeDivisie.org. “Dat is gewoon competitievervalsing. Dan zou ik zeggen: KNVB, maak Jong AZ maar gewoon gelijk kampioen. Dat neemt niet weg dat ik vind dat we heel volwassen tegen ze hebben gespeeld. Over het gehele duel gezien vind ik zelfs dat we verdiend gelijk hebben gespeeld”, vervolgt de voormalig trainer van onder andere Spakenburg en Kozakken Boys.

Ik zie wel een groeicurve

Du Chatinier is dan ook tevreden met de prestaties van zijn ploeg over de eerste tien competitierondes: “We wisten vooraf niet goed wat we van de competitie konden verwachten, maar ik ben heel tevreden met hoe we tot dusverre presteren. Ik zie wel een groeicurve, met name met de bezetting op het middenveld, waar we vorig seizoen kwetsbaar waren. Het is lekker om nu een weekje vrij te zijn. Ik ben geen trainer die dan per sé in het vrije weekend een oefenwedstrijd wil spelen, dat doen we misschien door de weeks nog. Liever geef ik de jongens de mogelijkheid om zelf wat leuks te doen in hun vrije weekend, want in mijn optiek is rust ook een vorm van trainen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD