maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier: "Jesse moet nog een beetje man worden"

Du Chatinier: “Jesse moet nog een beetje man worden”

Uitblinken als invaller of indruk maken als basisspeler. Het blijkt allerminst hetzelfde. Kijk maar naar Matthijs Jesse, de talentvolle spits van AFC. Met name voor de winterstop ontpopte de 20-jarige aanvaller zich als supersub, maar als basisspeler gaat het moeizamer. Zo ook afgelopen zondag tegen Jong Sparta.

Moet je meer bewegen

Jesse werd na ruim een uur spelen gewisseld. De aanvaller klaagde in het veld over een pijnlijke enkel. Coach Ton du Chatinier stelde na afloop desgevraagd dat zijn spits nog wel stappen moet zetten: “Jesse moet nog een beetje man worden”, counterde hij op de over pijn klagende spits. “Als je tikken krijgt, moet je meer bewegen”, gooide hij er één van zijn Utrechtse wijsheden in tegenover TweedeDivisie.org.

Slechtste wedstrijd in drie jaar

Du Chatinier zag bovendien tot zijn afgrijzen dat AFC de doelpunten wel erg makkelijk weg gaf: “Tegen zulke weggevers is haast niet aan te voetballen. Hoewel we toch nog aardig wat goede kansen hebben gecreëerd.” Mandekker Sam Nijpels toonde zich schuldbewust: “Ik mag me zeker één doelpunt persoonlijk aanrekenen”, stelde de verdediger. “En ik moet ook zeggen dat dit mijn slechtste wedstrijd in de afgelopen drie seizoenen was.” AFC kwam al snel op achterstand, maar herpakte zich aardig en maakte tien minuten voor tijd eindelijk de verdiende gelijkmaker. Maar prompt kreeg het vier minuten later de 2-1 binnen en weer twee minuten later de 3-1. “Als je zo hard vecht voor de 1-1, is het zuur dat je hem dan alsnog weer tegenkrijgt”, verzuchtte Nijpels.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD