dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier: "Die hele Tweede Divisie vind ik niks"

Du Chatinier: “Die hele Tweede Divisie vind ik niks”

Ton du Chatinier is voorlopig niet onder de indruk van de Tweede Divisie. De trainer werd deze zomer aangesteld bij AFC als opvolger voor Bart Logchies. Het is zijn derde termijn op Goed Genoeg en het voelt voor hem bijna als thuiskomen. De nieuwe divisie kan hem dus nog niet bekoren.

KNVB vindt iedere keer het wiel opnieuw uit

“Die hele Tweede Divisie vind ik niks. Het is een ratjetoe met al die verschillende speeltijden. Ik vind het tamelijk bizar allemaal eerlijk gezegd. Eigenlijk vind ik het gewoon een beetje lachwekkend. Bij de KNVB denken ze iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden. Nou, dat hebben ze jaren geleden al eens gedaan”, bromt Du Chatinier tegenover Voetbal International.

Willen Amsterdamse derby’s

“Weet je, het is net als met kleding. Het is maar wat er in de mode is. Dan weer broeken met lange pijpen, dan weer korte rokjes. In Amsterdam zit niemand te wacht op wedstrijden tegen UNA en HHC Hardenberg. Met alle respect en ik heb niets tegen die clubs, maar hier willen ze Amsterdamse derby’s. Ik snap dat wel.”

Gaan nog wel paar deuken oplopen

AFC kent echter wel een goede start, want na vijf duels staan er al tien punten op de teller. Alleen in de KNVB Beker werd een forse nederlaag geleden tegen Kozakken Boys. “Je kan slechter starten, maar we gaan nog wel een paar deuken oplopen hoor. Daar ben ik helemaal niet bang voor. We willen in het linkerrijtje eindigen, maar wij hebben nog geen zaterdagclub gehad als tegenstander. Die schat ik toch hoger in. Met name Katwijk, HHC Hardenberg, Spakenburg en Kozakken Boys. Daar hebben ze veel meer budget en mogelijkheden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD