maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier hekelt huichelachtige trainerswereld: 'Men naait elkaar'

Du Chatinier hekelt huichelachtige trainerswereld: ‘Men naait elkaar’

AFC-trainer Ton du Chatinier weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De markante coach en de Amsterdamse traditieclub hebben nog niet concreet gesproken over verlenging van hun samenwerking volgend seizoen: “Maar ik heb AFC van mijn kant beloofd uiterlijk eind februari aan te geven of ik door zou willen.”

Zonder kruiwagen ben je nergens

Hoewel Du Chatinier zijn ambitie om terug te keren in betaald voetbal niet hardop uitspreekt, is hij vooral cynisch over de het in zijn ogen hypocriete trainerswereldje vertelt hij aan TweedeDivisie.org: “Je moet tegenwoordig bij de GAMMA werken, want zonder kruiwagen kom je haast niet meer aan een club. En je moet vooral veel op televisie zijn bij FOX en daarbij niet vies zijn van een beetje huichelen. Nou, zo zit ik niet in elkaar. Ik zeg wat ik denk. Maar dat is ook mijn valkuil besef ik.”

Een kutwedstrijd is een kutwedstrijd

“Ik zie trainers op televisie komen, nou het lijkt wel of ze een heel woordenboek hebben ingeslikt. Maar als een wedstrijd klote is, dan praten ze er maar omheen. Nou, bij mij is een kutwedstrijd gewoon een kutwedstrijd”, vervolgt de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Spakenburg. “En nog iets: ik hoor trainers ook schermen met het feit dat ze buitenlandse aanbiedingen hebben gehad, maar besloten die af te slaan. Hou op zeg, ik geloof daar helemaal niks van. Ik heb ook een zaakwaarnemer die voor mij rond kijkt in het buitenland, maar er komt gewoon niks”, aldus Du Chatinier. “Tegenwoordig staat op elk shirt zo’n badge met ‘respect’ erop. Maar in werkelijkheid naait iedereen elkaar.”

Duwen het gewoon door onze strot

Verbolgen is hij bovendien over de puntenstraf die AFC opgelegd kreeg van de licentiecommissie van de KNVB vanwege het niet voldoen aan de eis van het hebben van betaalde contractspelers: “Een lachertje”, aldus de coach. “We worden gewoon gedwongen om een betaald voetbal organisatie te worden. Die lui die zich verborgen hebben in de Zeister bossen duwen het gewoon door onze strot.”

Waarom is niet alles gelijk?

“Maar dan zeg ik: als je wil dat we aan alle regels van het betaald voetbal voldoen, waarom zijn dan de schorsingen in het betaald voetbal en het amateurvoetbal dan nog steeds ongelijk? Een overtreding waar in het betaald voetbal twee duels voor staan, levert onze keeper gewoon zes wedstrijden op. En waarom mogen BVO’s zelfs spelers op vrijdagavond een helft mee laten doen, om ze datzelfde weekend ook nog eens op te stellen in het beloftenteam? Maar als wij een reservekeeper willen lenen van ons zaterdagelftal, dan mag dat niet volgens de regels.” Du Chatinier heeft er geen vertrouwen in dat de puntenaftrek nog gaat worden teruggedraaid: “Ik geef je nu vast op een briefje dat ze die gewoon gaan doordrukken. Ze willen een voorbeeld stellen en dat zijn wij.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD