woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier grijpt hard in: "Want anders gaan er koppen rollen"

Du Chatinier grijpt hard in: “Want anders gaan er koppen rollen”

Ton du Chatinier is woedend over de inzet van AFC in de met 3-2 verloren wedstrijd bij VVSB. Hij kondigt dan ook alvast maatregelen aan richting volgende week, net zoals hij zaterdagmiddag in de rust al drie spelers naar de kant haalde. Dat bleek niet alleen vanwege hun vertoonde spel te zijn.

Spelers weten het beter dan de trainer

“Als je de eerste helft van ons ziet, dan roep je het over jezelf af. Als je op op drie meter staat te dekken, je weet dat ze een fysiek sterke spits hebben en daar ga je kort tegenaan staan. En als je de twee doelpunten kinderlijk eenvoudig weggeeft. Dan moet je dus in de rust weer repareren. En dan zijn er bij ons ook nog spelers bij die het beter weten en die wissel ik dan”, vertelde hij voor de camera van FOX Sports. De wissels waren Guido Moelee, Glenn van Zoolingen en Edip Biberoglu. “Dan ga ik liever op mijn klote, dan dat het maar aan blijft modderen. Wat er precies gebeurde is tussen de spelers en mij. Maar als een speler het beter denkt te weten dan de trainer. Dat mag doordeweeks, maar niet tijdens de rust. Dan ben ik rucksichlos en gaat hij eraf.”

Instelling moet honderd procent goed zijn.

In de tweede helft kwam AFC twee keer tot op één treffer en had in de slotminuut een penalty wegens hands moeten krijgen om zelfs aan te mogen leggen voor het gelijkspel. “Dat er niet gefloten wordt kan gebeuren, wij hebben ook wel eens de mazzel gehad dat het onze kant op valt. Maar de instelling moet gewoon voor de volle honderd procent goed zijn en anders gaan we wisselen.”

Amandelen uit mijn keel schreeuwen

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat AFC traag uit de startblokken kwam en daardoor punten verspeelde. “Het is iets van AFC, want dat was ook in de eerdere periode dat ik hier was. Als het moet gebeuren, dan geven we niet thuis. Dan moet ik mijn amandelen weer uit mijn keel schreeuwen om het weer recht te brijen. Maar dat moet anders, want anders gaan er koppen rol. Dan gaan er andere spelers spelen en dat zal voor de volgende wedstrijd gebeuren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD