maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDu Chatinier "Als ik dan zie hoe amateuristisch we verdedigen"

Du Chatinier “Als ik dan zie hoe amateuristisch we verdedigen”

Ton du Chatinier zag dat AFC op zaterdag geen vuist kon maken in de wedstrijd tegen Katwijk. De ploeg uit Amsterdam ging dan ook met 1-0 onderuit. Volgens de trainer van de bezoekende ploeg kan dat ook best weleens te maken hebben gehad met het ontbreken van het ritme. Een aantal duels van AFC werd in de afgelopen weken afgelast.

AFC verliest

Du Chatinier was duidelijk over de nederlaag in gesprek met FOX Sports. “Ik denk dat zij gewoon beter zijn. Ik kan een heel mooi verhaal ophangen, maar eerste helft kan het al 2-0, 3-0 voor ze zijn. Dan doen wij het gewoon heel slecht. Dan kan het toch zijn dat je lange tijd geen competitievoetbal hebt gespeeld. Dan zie je dat je op een gegeven moment gewoon op agressiviteit afgetroefd wordt. Dan denk je hier nog een punt weg te halen. Als ik dan zie hoe amateuristisch we bij die laatste bal verdedigen, dat ze met z’n tweeën erin gaan. Dan verlies je hem nog, dat is zuur”, vertelde Du Chatinier, die AFC pas in de slotminuut zag scoren.

Ritme speelt AFC parten

Volgens Du Chatinier kan het ontbreken van het ritme de club best parten hebben gespeeld. “Wij kunnen normaal veel beter voetballen dan we vandaag hebben laten zien. En Katwijk, ik moet mijn complimenten geven, heeft vandaag goed gespeeld. We hebben mazzel dat het 1-0 blijft, maar het had ook 2-0 of 3-0 kunnen zijn”, besloot de oefenmeester.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD