Volg ons

Derde Divisie

Druiven zijn zuur bij OSS’20: ‘Niet te bevatten’

Druiven zijn zuur bij OSS’20: ‘Niet te bevatten’

Zonder twijfel is OSS’20 het zwaarst gedupeerd door de beslissing van de KNVB om een streep door het seizoen 2019/2020 te zetten. De Ossenaren hadden liefst 17 punten voorsprong op de achtervolging en niemand twijfelde nog dat de Brabantse ploeg volgend seizoen zijn opwachting zou maken in de Tweede Divisie.

De KNVB besliste echter anders, ingegeven door de verlengde sluiting van sportclubs tot 1 juni vanuit de overheid. ,,Deze keuze is niet te bevatten”, stellen trainer Bertran Kreekels en aanvoerder Tony de Groot tegenover het Brabants Dagblad. ,,Laat ik beginnen met te zeggen dat ik alles wel in perspectief wil plaatsen. Deze crisis kost over de hele wereld mensenlevens en er gebeuren overal de meest vreselijke dingen. De keuze van de KNVB om competities niet uit te laten voetballen staat wat dat betreft in schril contrast tot de rest van de wereld. Maar deze keuze is de KNVB is niet logisch. Het voelt onwerkelijk”, reageert Kreekels.

In Oss snapt men niet dat in het betaald voetbal Cambuur en De Graafschap mogelijk wél promoveren: ,,Wij hadden ook geen rekening gehouden met dit scenario. Het voelt amper te bekroppen. Vooral omdat er nu sprake is van een mogelijke promotie in de Keuken Kampioen Divisie bij SC Cambuur en De Graafschap. Als je dan een keuze maakt, zorg er dan voor dat het over de hele lijn zo is. (..) We hoefden misschien nog maar twee wedstrijden te spelen en dan waren we kampioen geweest.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie