vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDrommel stopt GVVV af; punt HHC dankzij Van der Leij

Drommel stopt GVVV af; punt HHC dankzij Van der Leij

GVVV is als gedeelde koploper er niet in geslaagd om ook Jong FC Twente te verslaan. De Tukkers kwamen naar Veenendaal voor een punt en wisten vooral dankzij een sterk keepende Joël Drommel de nul te houden. HHC Hardenberg sprokkelde weer een puntje dankzij twee goals van topscorer Rob van der Leij.

GVVV – Jong FC Twente 0-0

Na een afwachtend eerste kwartier dacht GVVV op voorsprong te komen. Robin Mulder tikte in buitenspelpositie de bal binnen, een minuut later werd een fraaie aanval niet afgerond door Latupeirissa. Dennis van Duinen haalde een minuut later de bal ook nog eens van de lijn. Twente zakte steeds verder in en leek vooral geen schade op te willen lopen. Daarbij werden de Tukkers geholpen door Joël Drommel. Hij stond regelmatig in de weg bij inzetten van GVVV, zo ook op een hard schot vlak voor rust van Frank Tervoert. In de tweede helft was hetzelfde beeld te zien en zocht GVVV naar een gaatje. Die dacht gevonden te zijn na de actie van Robin Mulder. Zijn voorzet werd door Tervoert echter tegen de paal gewerkt. Twintig minuten voor tijd ging een kopbal van Bart Hulsbos ook rakelings naast. De jacht naar een treffer werd zo groot dat Twente op de counter ook nog gevaarlijk kon worden. Spits George miste in blessuretijd zelfs nog voor open doel.

Lees ook: HHC-spits Van der Leij: “We hebben een zege nodig”

Barendrecht – HHC Hardenberg 2-2

Op De Bongers wist HHC Hardenberg razendsnel de score te openen. Rob van der Leij was opnieuw degene die het net wist te vinden, hij tikte een voorzet bij de eerste paal binnen. Het is alweer zijn vijfde van het seizoen. Het duurde een kleine twintig minuten voor Barendrecht wat meer in de partij kwam. Eerst zorgde Melvin Winterberg met een afstandsschot voor gevaar, daarna raakte Salem de paal. Barendrecht had inmiddels de controle en moest vooral oppassen op de omschakeling van de bezoekers. Zo werd Van der Leij nogmaals gevaarlijk, alleen schoot hij over. Een minuut later was het gelijk. Jeffrey Aarts trok de bal terug en Joey Jongman schoot hard raak. Na de onderbreking bleef Barendrecht drukken en Sander Danes had het druk. Hij kon een schot van Tim Eekman nog keren, maar daarna was ook hij kansloos op het schot van Donny Navajas Sanchez. De thuisploeg had het duel in handen, tot HHC een penalty kreeg. Van der Leij wist met het buitenkansje wel raad en werd hierdoor topscorer met zes goals. Het zorgde voor een levendige slotfase, waarin beide ploegen dichtbij de winst waren. Aarts kopte namens Barendrecht op de lat, waar Van der Leij de bal voorlangs schoof.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD