dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDrietal Kozakken Boys en IJsselmeervogels naar Gold Cup

Drietal Kozakken Boys en IJsselmeervogels naar Gold Cup

Liefst drie spelers uit de Tweede en Derde Divisie zijn geselecteerd voor de nationale ploeg van Curaçao, Quentin Jakoba, Juriën Gaari en Sharon Carmelia zullen komende zomer deelnemen aan de Gold Cup. Deze Noord- en Midden-Amerikaanse variant van het Europees kampioenschap wordt  van 7 tot en met 26 juli afgewerkt in de Verenigde Staten.

Debuut op Gold Cup

Het is voor het eerst dat Curaçao zich heeft geplaatst voor dit grote toernooi en onder leiding van bondscoach Remko Bicentini. Op de voorloper van de Gold Cup, de Concacaf Cup, deed de Nederlandse Antillen in een ver verleden wel vijf keer mee. In San Diego, Denver en San Antonio wordt in de groepsfase gespeeld tegen Jamaica, El Salvador en Mexico. De nummer één en twee plus de beste nummers drie gaan door naar de kwartfinale.

Final Four van de Caribbean Cup

In aanloop naar de Gold Cup staat Curaçao eerst in de Final Four van de Caribbean Cup, het kwalificatietoernooi van de Gold Cup. Op 23 juni wordt op Martinique tegen het gastland de halve finale gespeeld. Bij een zege wacht drie dagen later in de finale Frans-Guyana of Jamaica. Gaari en Jakoba van Kozakken Boys en Carmelia van IJsselmeervogels hebben afgelopen jaar ook alle voorrondeduels meegespeeld en zijn dus nu ook geselecteerd in de definitieve selectie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD