Volg ons
Juriën Gaari Curacao Kozakken Boys

Derde Divisie Zaterdag

Drietal Kozakken Boys en IJsselmeervogels naar Gold Cup

Drietal Kozakken Boys en IJsselmeervogels naar Gold Cup

Liefst drie spelers uit de Tweede en Derde Divisie zijn geselecteerd voor de nationale ploeg van Curaçao, Quentin Jakoba, Juriën Gaari en Sharon Carmelia zullen komende zomer deelnemen aan de Gold Cup. Deze Noord- en Midden-Amerikaanse variant van het Europees kampioenschap wordt  van 7 tot en met 26 juli afgewerkt in de Verenigde Staten.

Debuut op Gold Cup

Het is voor het eerst dat Curaçao zich heeft geplaatst voor dit grote toernooi en onder leiding van bondscoach Remko Bicentini. Op de voorloper van de Gold Cup, de Concacaf Cup, deed de Nederlandse Antillen in een ver verleden wel vijf keer mee. In San Diego, Denver en San Antonio wordt in de groepsfase gespeeld tegen Jamaica, El Salvador en Mexico. De nummer één en twee plus de beste nummers drie gaan door naar de kwartfinale.

Final Four van de Caribbean Cup

In aanloop naar de Gold Cup staat Curaçao eerst in de Final Four van de Caribbean Cup, het kwalificatietoernooi van de Gold Cup. Op 23 juni wordt op Martinique tegen het gastland de halve finale gespeeld. Bij een zege wacht drie dagen later in de finale Frans-Guyana of Jamaica. Gaari en Jakoba van Kozakken Boys en Carmelia van IJsselmeervogels hebben afgelopen jaar ook alle voorrondeduels meegespeeld en zijn dus nu ook geselecteerd in de definitieve selectie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag