zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDrie punten in mindering voor Magreb '90

Drie punten in mindering voor Magreb ’90

Magreb’90 krijgt drie punten in mindering van de KNVB. De Utrechtse club wordt bestraft voor het niet voldoen aan de licentie-eisen met betrekking tot het aantal contractspelers.

Beroep
,,Omdat Magreb’90 geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet aannemelijk heeft kunnen maken deze dit seizoen te kunnen realiseren, had de club drie contractspelers moeten registreren en dit is niet gebeurd”, stelt de voetbalbond in haar toelichting op de straf. ,,De beroepscommissie bevestigt hiermee de uitspraak van de licentiecommissie amateurvoetbal. Omdat Magreb’90 hiertegen in beroep ging, nam de beroepscommissie de zaak maandagavond in behandeling. Tegen de uitspraak van de beroepscommissie is geen beroep meer mogelijk.”

Meer sancties
De club hangt bovendien meer sancties boven het hoofd: ,,Magreb’90 moet uiterlijk op 8 januari 2018 alsnog bij de licentiecommissie aantonen dat ze kunnen voldoen aan deze licentievoorwaarde anders is het mogelijk dat er opnieuw een straf volgt.” Magreb ’90, dat graag van naam wil veranderen, was met zes punten hekkensluiter in de Derde Divisie, maar houdt er nu nog slechts drie over. Nog belangrijker dan de stand op de ranglijst is de strijd om te overleden die de club momenteel voert. Een naheffing van de Belastingdienst zorgt ervoor dat het voortbestaan van de club ernstig in gevaar is, al wil de club voorlopig zelf nog niets van een faillissement weten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD