dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Drie kandidaten voor nieuwe naamgeving Eerste Divisie'

‘Drie kandidaten voor nieuwe naamgeving Eerste Divisie’

De Eerste Divisie verliest deze zomer Jupiler als naamgever. Een nieuwe naamgever is nog niet gevonden, al wordt nog gesproken met drie kandidaten, schrijft het AD.

1 miljoen per jaar
,,Een naamsverandering is een complexe zaak”, stelt Bob van Oosterhout, sportmarketeer en commissaris van de CED. ,,Alle clubs moeten akkoord gaan en een sponsor moet ook helemaal tevreden zijn. Het gaat de goede kant op.” De nieuwe sponsor zal circa een miljoen euro moeten betalen om de competitie te mogen omdopen in een gesponsorde naam. De Coöperatie Eerste Divisie wil graag een contract voor drie of vijf jaar sluiten.

Extra sterk
Het feit dat de Eerste Divisie komend seizoen extra sterk wordt met onder andere FC Twente, Roda JC en Sparta heeft geen of nauwelijks invloed op het proces, stelt Van Oosterhout: ,,Of de competitie nu met traditieclubs als Twente, Roda en Sparta commercieel meer waard wordt? Op termijn zeker, want het niveau zal stijgen en de aandacht zal toenemen. Maar in de nieuwe deal is de komst van die grote clubs niet verwerkt. Dat zou erg opportunistisch zijn.”

Jupiler
Niet duidelijk is wie de kandidaten zijn voor de naamgeving van de competitie. Jupiler was twaalf jaar lang verbonden aan de één na hoogste divisie van ons land.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD