Volg ons

Tweede Divisie

Drenthe definitief naar Spanje: ‘Kozakken Boys begrijpt deze stap’

Drenthe definitief naar Spanje: ‘Kozakken Boys begrijpt deze stap’

Royston Drenthe vertrekt definitief bij Kozakken Boys. De 33-jarige linkspoot tekent tot het einde van het seizoen bij het Spaanse Racing Murcia, uitkomend op het vierde niveau.

,,Kozakken Boys was heel meedenkend. Ze stonden altijd achter me, iedereen binnen de club begreep me. Ze zeiden: we snappen het”, zegt Drenthe in gesprek met VoetbalPrimeur. ,,Ik ben blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen en er geen gedoe bij kwam kijken. Dat wilde ik ook niet creëren.” Tegen het AD stelt Kozakken Boys in gesprek te zijn met Racing Murcia over een afkoopsom, omdat Drenthe tot het einde van het seizoen onder contract stond in Werkendam.

Over de verrassende transfer zegt Drenthe: ,,De interesse was er al langer. Ik moet zeggen dat ik er zeker drie weken mee in m’n maag heb gezeten. De stap naar het buitenland was toch weer nieuw voor me. Je familie en geliefden zijn gewend dat je binnen handbereik bent, dus ik had de stap naar het buitenland al een beetje uit m’n hoofd gezet.”

Één van de redenen om te kiezen voor een nieuw Spaans avontuur, is het feit dat hij daar wel wedstrijden kan spelen. ,,Hier kan ik wedstrijden meepakken en bouwen om te kijken waar ik in de zomer sta. Hoe voel ik me dan? Kan m’n lichaam het nog aan? Dan kan ik keuzes maken op basis van wedstrijden die ik gevoetbald heb.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie