dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDramatisch verdedigen kost Spakenburg tegen De Treffers de kop

Dramatisch verdedigen kost Spakenburg tegen De Treffers de kop

Spakenburg heeft na de turbulente weken een nieuwe dreun te verwerken gekregen. Door de meest dramatische defensieve acties werd een vroege voorsprong tegen De Treffers weggegeven, om uiteindelijk met 3-4 te verliezen. Daardoor is de Groesbeekse ploeg de nieuwe nummer twee.

Sterke opening Spakenburg

Nieuwbakken hoofdtrainer Arnold Klein voerde gelijk een aantal mutaties door. Richard Arends kreeg onder de lat de voorkeur boven Theo Timmermans. Daarnaast debuteerde Christian Supusepa en zaten onder meer Niels Buitenhuis en Kees Tol op de bank. Dat was ook het geval voor Thijs Hendriks, hij is nog niet volledig fit om te debuteren. De opening was flitsend. Olivier Pilon leverde al een gevaarlijk schot af. De corner die volgde werd kort genomen. Mike Ahrens legde vervolgens voor en Eric Veerman drukte bekeken af: 1-0. Ahrens had een grote kans om de tweede te maken, waarop het flink mis ging voor Spakenburg.

Bizar foutenfestival

Eerst moest Arends eraf met een enkelblessure en zijn vervanger Timmermans veroorzaakte een penalty. Adi Draganovic gaf een dramatische terugspeelbal, die werd onderschept door Nick de Bondt. Timmermans vloerde hem en kwam weg met geel. Wesley Meeuwsen schoot de penalty wel raak (1-1). Spakenburg was het initiatief kwijt en De Treffers maakte nog voor het halfuur de 1-2. Coen Maertzdorf mocht voorleggen en Rick Verbeek werd helemaal vrijgelaten door Draganovic om raak te koppen. De volgende terugspeelbal, ditmaal van Veerman, werd door Timmermans volkomen verkeerd geraakt. Hij schoof de bal zo in de voeten van Verbeek, die op zijn beurt de bal schitterend in de kruising vuurde: 1-3. Klein greep daarop in en bracht nog voor rust Kees Tol voor Robby Holder.

Wel spannend, maar geen comeback

Spakenburg opende in de tweede helft opnieuw sterk en dat zorgde ook voor de aansluitingstreffer. Pilon werkte de bal binnenkant paal binnen, maar een minuut later mochten de Blauwen alweer opnieuw beginnen. Nick de Bondt werd diepgestuurd en Timmermans twijfelde. Zo stond hij in niemandsland en werd eenvoudig gepasseerd (2-4). In de sloftase maakte Hendriks zijn debuut, die door knieklachten nog geen hele wedstrijd kon spelen. Het duurde niet lang voor hij een fraaie assist gaf op Pilon voor 3-4

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD