donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsACVDOVO sluit weer aan bij subtop na winst op middenmoter ODIN’59, ...

DOVO sluit weer aan bij subtop na winst op middenmoter ODIN’59, Van der Heide bezorgt ACV in slotfase winst tegen Jong Volendam

Na twee overwinningen en twee keer een gelijkspel bleef DOVO zaterdag in de Derde Divisie ook in het uitduel met ODIN’59 ongeslagen. De ploeg uit Veenendaal won in Heemskerk met 2-5. Daardoor heeft de ploeg uit Veenendaal de aansluiting bij de subtop weer gevonden. ACV won in Assen in de slotfase van de beloften van Volendam: 2-1. Marco van der Heide was de grote man, hij scoorde twee keer voor ACV. 

ODIN’59 – DOVO

De twee middenmoters ontlopen elkaar op de ranglijst van de competitie niet veel, maar daar was in het eerste kwartier van de wedstrijd weinig van te merken. Nigel Hardenberg was de grote man bij de Noord-Hollanders, hij scoorde twee keer. Eerst met een intikker en vijf minuten later uit een corner.

Na een half uur kon de uitploeg wel wat terug doen en werd duidelijk dat de krachtsverschillen toch niet zo groot waren. Binnen no-time had DOVO de achterstand omgebogen in de 2-2 ruststand. Eerst kopte Salim Amerzgiou raak (2-1) en vervolgens maakte Joshua Patrick van dicht bij de 2-2. Op dat moment was de wedstrijd pas ruim een half uur onderweg.

Na de pauze zette DOVO de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Leon Toonen scoorde voor de uitploeg uit Veenendaal. Toen na ruim een uur spelen Nick Burger van ODIN werd weggestuurd vanwege een overtreding, konden de gasten de wedstrijd in het slot gooien. Via Nick Coster en Quincy Arends werd de score uitgebouwd naar een 2-5 zege.

ACV Assen-Jong Volendam

Jong Volendam verloor de laatste vier wedstrijden, maar leek lange tijd op weg naar een zege tegen ACV. Toch won de thuisploeg uit Assen uiteindelijk het duel. De beloften uit Noord-Holland kwamen vroeg in het duel op voorsprong. Na twintig minuten schoot Jordi Hilterman raak uit een rebound na een gekeerde poging van Dylan Mertens.

In de tweede helft probeerde ACV met offensief voetbal iets te forceren. Marco van der Heide maakte na een uur spelen de gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte hij ook de winnende treffer: 2-1. De Drentse ploeg blijft daardoor voorlopig uit de degradatiezorgen. Jong Volendam blijft in de middenmoot.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD