zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDOVO en Harkemase Boys delen punten en teleurstelling

DOVO en Harkemase Boys delen punten en teleurstelling

DOVO en Harkemase Boys hebben dinsdagavond na een wedstrijd die ze allebei hadden kunnen winnen met 3-3 gelijk gespeeld. Ondanks een doelpunt in de tweede en laatste minuut lukte het de bezoekers uit Friesland dus niet om voor het eerst sinds 6 november weer eens te winnen, terwijl DOVO door de dure gelijkmaker in de slotfase in de onderste regionen blijft.

Na een rit van 187 kilometer begon Harkemase Boys uitstekend op Sportpark Panhuis, na 75 seconden scoorde Berwout Beimers de openingstreffer nadat een bal uit een verre inworp was blijven hangen. Binnen tien minuten was het alweer gelijk toen Lulinho Martins geweldig van zijn snelheid gebruik maakte en Matthijs van Nispen een niet te missen kans bood: 1-1. Nadat Lion Kalentjev al eerder dichtbij een goal was, kwam DOVO halverwege de eerste helft op voorsprong via Kalentjev na goed voorbereidend werk van Van Nispen. Vijf minuten voor rust was het echter alweer gelijk toen aanvoerder Henny Bouius goed doorging en doelman Vrolijk passeerde.

Na zeventig minuten bracht Nick Hak met een prachtige geplaatste bal in de bovenhoek DOVO weer op voorsprong en leek de thuisclub op weg naar de broodnodige driepunter. De thuisclub vergat echter te blijven voetballen waardoor Harkemase Boys steeds gevaarlijker werd. Vlak nadat doelman Vrolijk nog een belangrijke redding had verricht, viel de niet onverdiende gelijkmaker in de blessuretijd toen rechtsback Timo Pluk een voorzet ongelukkig in eigen doel kopte: 3-3.

Met het oog op het zware programma van de komende tijd een heel dure tegentreffer voor DOVO. De ploeg van trainer Florian Wolf treft met SteDoCo, Lisse, Excelsior’31, Sparta Nijkerk en DVS’33 vijf van de betere teams van de competitie en raakte bovendien Kalentjev kwijt. De aanvaller, die een uitstekende klik heeft met Van Nispen,  viel in de eerste helft geblesseerd uit en zijn vervanger Quincy Arends is een heel ander type.

In de slotfase scoorde scheidsrechter Teuben nog een opvallende hattrick. De arbiter had de hele wedstrijd de kaarten op zak gehouden, maar gaf in de blessuretijd Achuna, Voest en Bruintjes van Harkemase Boys in een vloeiende actie geel voor het te nadrukkelijk protesteren bij de assistent scheidsrechter.

Opstelling DOVO: Vrolijk; Pluk, Disveld, Rebergen, De Bondt; Hofman, Boonstoppel, Van Nispen; Hak, Kalentjev  Martins.

Opstelling Harkemase Boys: Jansema, Huizing, Achuna, Bruintjes, Voest, Dijkstra, Bouius, Prinsen, Beimers, Slort, Bentum.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]