zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDOVO-doelman Ubbergen: 'Eigenlijk zou ik strafschop nemen'

DOVO-doelman Ubbergen: ‘Eigenlijk zou ik strafschop nemen’

Met zijn kleine teen stopte DOVO doelman Rodney Ubbergen in de laatste minuut een strafschop van Scheveningen aanvaller Tim Peters, waardoor de promovendus met een punt (2-2) op zak de terugreis richting Veenendaal kon gaan maken. Wie de verwachting koesterde dat Ubbergen euforisch de kleedkamer zou uitstappen vergiste zich.

Kleine teen
,,De hele wedstrijd terugkijkend vond ik dat wij vandaag de winst hadden moeten grijpen. We krijgen twee klungelige goals tegen daar ben ik echt ziek van. Dat maakt dat ik een dubbel gevoel overhoud aan deze wedstrijd. Ik kijk niet alleen maar naar die gestopte strafschop. We hebben ons zelf tekort gedaan”, stelde hij na afloop tegenover Voetbal247.nl Hij stopte de strafschop omdat hij niet, zoals Peters verwachte, voor een hoek koos. De Scheveninger knalde de bal hard door het midden en raakte daarbij dus de kleine teen van de ex-prof van onder meer Cambuur, Telstar en FC Oss. Tot ontzetting van Peters belandde zijn inzet op de lat.

Beuken
Waar DOVO voor rust lange tijd verzorgd combinatievoetbal speelde liet het zich na rust verleiden tot lange halen snel thuis voetbal. Dit tot onbegrip van Ubbergen. ,,Dat is niet echt ons spel. Daarmee speelde we Scheveningen in de kaart want zij konden vanaf dat moment gaan beuken. Dat hebben we over ons zelf afgeroepen.”

Onzekerheid

In de zoektocht naar een oorzaak voor de veranderende spelstijl wees Ubbergen die van onervarenheid op Derde Divisie niveau straf van de hand. ,,Dat vind ik te gemakkelijk gezegd. Het heeft meer met onzekerheid te maken. Op de training lukt het wel en vorige week tegen VVOG (1-0) ging het ook goed. We moeten dat langer volhouden en scherper zijn in de afronding”, benadrukte Ubbergen.

Zelf strafschop nemen
Het leek er sterk op dat hij eerder in de wedstrijd aanstalten maakte om de tweede strafschop die DOVO een kwartier voor tijd kreeg toegewezen wilde gaan nemen. ,,Dat was eigenlijk ook de afspraak. Mocht Joshua Patrick zich niet zeker voelen dan mocht ik achter de bal gaan staan. Uiteindelijk ging hij hem toch nemen. Of ik vaker strafschoppen neem? Alleen op de training. Bij een 2-1 achterstand vond ik dit wel een mooi moment om achter de bal te gaan staan. Waarom niet? In een wedstrijd een penalty stoppen en er een inschieten. Dat was helemaal mooi geweest”, lacht de doelman, die halverwege het vorig seizoen bij DOVO belandde, breeduit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD