Volg ons

Uitgelicht

‘Doemscenario: tot september geen voetbal’

‘Doemscenario: tot september geen voetbal’

Het is voorlopig pure speculatie, maar de bron van het gerucht is opvallend. Volgens kwaliteitskrant The Independent volgt er een mogelijk doomscenario vanwege van het coronavirus. In dat scenario zou er tot september niet worden gevoetbald en is er sprake van een ‘totale shutdown’.

Dat zou betekenen dat het huidige seizoen reeds ten einde is en dat ook het EK komende zomer niet doorgaat. Afgelopen week ging al een hardnekkig gerucht dat het landentoernooi een jaar uitgesteld zou worden naar 2021.

Volgens bronnen van kwaliteitskrant The Independent zitten zowel de nationale voetbalbonden als de UEFA met de handen in het haar. De krant schetst drie mogelijke scenario’s:

1. De competities van het huidige seizoen worden alsnog hervat, ook al in dat pas na de zomer.
2. Het huidige seizoen eindigt per heden en de huidige stand wordt als eindstand vastgesteld.
3. Het gehele seizoen 2019/2020 komt te vervallen.

Aanstaande dinsdag praat de UEFA over de consequenties van de huidige coronacrisis. Mocht het voetbal inderdaad tot september worden uitgesteld, dan zijn de financiële gevolgen enorm. Dat kan vooral kleinere clubs in problemen brengen, omdat de spelerssalarissen wel moeten worden doorbetaald zonder dat daar inkomsten tegenover staan. Bovendien lopen veel contracten van spelers eind juni af, waardoor daarna eigenlijk geen duels meer ingehaald kunnen worden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht