Volg ons

Eerste Divisie

Doodeman uitblinker bij Volendam – Dordrecht, kaartenregen ontsiert kelderkraker

Doodeman uitblinker bij Volendam – Dordrecht, kaartenregen ontsiert kelderkraker

FC Dordrecht is weer hard op aarde geland. Vooraf hoopten de Schapenkoppen op de zesde overwinning op rij. In de rust stond het al 4-0 voor Volendam, waar Nick Doodeman met stip steeg op de ranglijst van de schaduwschutters. Bij Helmond Sport – Jong FC Utrecht viel vooral het aantal gele kaarten op. De thuisploeg scoorde ook nog twee keer, waardoor het gat tussen de nummers negentien en twintig groter werd.

FC Volendam – FC Dordrecht 4-1
Met een kwartet aan assists in één helft voetbal was Nick Doodeman absoluut de man van de wedstrijd bij FC Volendam – FC Dordrecht. De hoop van Dordrecht op een zesde overwinning op rij duurde zes minuten. Toen vond Doodeman Kevin Visser, die via de onderkant van de lat de openingstreffer aan kon tekenen. Daarna volgde een fase met nauwelijks mogelijkheden voor beide ploegen. In de slotfase van eerste helft wees Doodeman de thuisploeg de weg. Binnen een kwartier stelde hij achtereenvolgens Enzo Stroo, Gerry Vlak en Kevin Visser in staat om te scoren, zodat er voor rust al 4-0 op het scorebord stond.

Vlak na rust kon Dordrecht iets terugdoen. Een scherpe voorzet van de ingevallen Karim Bannani kon door Robert Mutzers bij de tweede paal binnengetikt worden. Diezelfde Mutzers was halverwege de tweede helft nog dicht bij zijn tweede treffer, maar Dordrecht was eigenlijk in de rust al verslagen. Door vier dodelijke assists van Doodeman.

Helmond Sport – Jong FC Utrecht 2-0
De kelderkraker Helmond Sport – Jong FC Utrecht was een prooi voor de thuisploeg, maar de kaartenregen die over De Braak trok was opvallender dan de 2-0 eindstand. Nog voor rust verdwenen Charlton Vicento, Odysseus Velanas, Dylan de Braal, Ruben Hoogenhout en Stephen Warmolts in het boekje van scheidsrechter Blank. Vlak voor rust schoot Vicento de 1-0 achter doelman Nijhuis, uit een corner van De Braal. Robert Braber raakte even later nog de paal en aan de andere kant had Nick Venema de bal wel achter Stijn van Gassel gekregen, maar had hij dit vanuit buitenspelpositie gedaan.

De tweede helft begon, zoals de eerste eindigde. Met dien verstande dat Hoogenhout dit keer niet alleen in het boekje van Blank terechtkwam, maar hij ook de, nog warme banken, van de kleedkamer kon opzoeken. Na een klein uur maakte Joroen Verkinnis de zevenklapper aan gele kaarten vol. Beide ploegen probeerden het daarna nog wel, maar het publiek moest tot vijf minuten voor tijd wachten op een hoogtepunten. De ingevallen Marijn van Heugten gleed een lage Giovanni Hiwat binnen en stelde daarmee de overwinning voor Helmond Sport veilig.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie