woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDongen-Westlandia eindigt zoals het begon maar was niet saai...

Dongen-Westlandia eindigt zoals het begon maar was niet saai…

Normaal gesproken zou men geneigd zijn te zeggen dat het gros van de 0-0 wedstrijden saai zijn. Dat was het treffen in de 3e Divisie Zondag tussen Dongen en Westlandia bepaald niet. Een wedstrijd met voor beide teams grote belangen. Dongen was koploper in de strijd om de 2e periodetitel; Westlandia verkeert in de gevarenzone waardoor elk punt voor de Naaldwijkers is meegenomen.
Hoewel het zonnetje scheen in het Brabantse land was het fris op Sportpark de Biezen waar het bovendien nog aardig waaide ook waardoor er van goed voetbal geen sprake was.

Toch was het, bezien over 90 minuten een vermakelijke wedstrijd met alle benodigde ingrediënten: Stevige, mannelijke duels, mooie combinaties, fraaie individuele acties, klungelig balverlies, hachelijke momenten voor de doelen, ballen op de lat, een vijftal gele kaarten. Het was er allemaal waardoor de wedstrijd voor de toeschouwer toch het aanzien meer dan waard was.

Dat er niet gescoord werd was het enige minpuntje aan deze wedstrijd.
Toch hadden zowel Dongen als Westlandia daar een aantal mogelijkheden voor.

Maar iedereen weet dat het bij Dongen hapert aan scorend vermogen, defensief heeft men het goed voor elkaar. Niet voor niets heeft men de minst gepasseerde verdediging in de 3e Divisie. De uitspraak van een toeschouwer: “Als we een goede spits zouden hebben, hadden we op de tweede plaats gestaan” klopt dan ook volledig. Hij voegde daar ook gelijk aan toe: “Maar we hebben geen zak met geld” en ook dat was een waarheid als een koe dus Dongen moet het gewoon doen met de spelers die tot op heden een puike prestatie hebben geleverd met een 4e plaats op de ranglijst.

Westlandia heeft dit seizoen lastig. Deels door de Coronaperikelen; anderzijds geplaagd door een aantal blessures.
Trainer Cesco Achterberg hierover:
“ We hebben het even moeilijk ja. Er zijn een aantal spelers niet goed uit de Corona gekomen. Een aantal kilo’s aangekomen; conditie niet zoals ik zou willen en een aantal geblesseerden. Ik heb daardoor een aantal jeugdspelers in moeten passen wat tijd nodig heeft. Maar we doen er alles aan om in die 3e Divisie te blijven want we hebben een goede jeugd bij Westlandia, die ik het volgend seizoen graag een podium wil geven in de 3e Divisie”.

In de eerste helft kleine kansjes voor zowel Dongen als Westlandia, maar in beide ploegen haperde het aan een afmaker. Na de thee een wellicht iets sterker Dongen dat in de 56e minuut pech had toen de bal van de doellijn gekopt werd bij een van hun aanvallen.

Even later een dot van een kans voor de thuisclub toen Kamaci doorbrak en alleen op doelman Bob van der Hoek afging. Hij dreef zijn actie echter te ver door waardoor de bal in plaats van in het doel naast het doel belandde.

Westlandia moest alle zeilen bijzetten waarbij Melvin Vissers zich bij de groenwitten opwierp als de de grote animator/inspirator. Met inzet, wilskracht, verbeten duels uitvechtend, vocht men voor dat ene punt dat over de streep getrokken moest worden.
Dat werd het ook uiteindelijk al moest daar in de slotminuten nog wel een redding van van der Hoek aan te pas komen op een kopbal van Pieter-Jan Scheerlinck.

Osman Erbas:
Wij waren de enige ploeg die na de rust wilde voetballen…

Dat was het laatste wapenfeit van een wedstrijd die een ruime 7 haalde op het gebied van amusementswaarde, zeer vermakelijk was en eigenlijk wel een terechte uitslag kende, al was Dongen trainer Osman Erbas het daar niet mee eens.
“Ik kan eigenlijk niet leven met een gelijkspel’ zei de oefenmeester na afloop. “We hadden over de gehele wedstrijd de meeste kansen waarvan zeker drie opgelegde kansen die echter niet verzilverd werden. In de tweede helft waren wij de enige ploeg die probeerde te voetballen terwijl Westlandia zich louter en alleen bezighield met tegenhouden. Begrijpelijk want zij kunnen elk punt gebruiken, maar ik moet er mee leren leven. Het zij zo”.

Cesco Achterberg:
Onze verdediging was te sterk voor hun aanval!

Cesco Achterberg moest wel een beetje lachen om die uitspraak:
“ Laten we het zo zeggen. Onze verdediging was vanmiddag te sterk voor hun aanval. En het klopt inderdaad dat onze doelman het drukker had dan hun doelman, maar het ging er ons om met een of drie punten huiswaarts te keren en dat is gelukt. Op naar de volgende wedstrijd”.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD