vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zondag"Dongen gaat niet gek doen, Tweede Divisie is niet reëel"

“Dongen gaat niet gek doen, Tweede Divisie is niet reëel”

Dongen is misschien wel de verrassing van het huidige seizoen in de Derde Divisie Zondag van het moment. De Dijk staat bovenaan, maar daarachter voeren de Dongenaren een reeks van clubs aan. En dat ondanks het feit dat ze een voetbaljaar geleden nog een niveautje lager acteerden. Trainer Ron Timmers laat zich in gesprek met TweedeDivisie.org uit over het succes van zijn team.

‘Dongen is nog niet van de mat gespeeld’

Het gaat Dongen momenteel flink voor de wind, weet ook de oefenmeester. “We hebben er zestien gespeeld, waarvan we er tien hebben gewonnen, twee gelijk en vier verloren. Maar van die zestien wedstrijden zat er geen één bij die we verloren hebben waarvan ik zeg: nou, op voorhand waren die beter dan wij, of achteraf moeten we concluderen dat we van de mat zijn gespeeld.” Dat blijkt echter niet helemaal vanzelf te gaan. “We hebben wel diep moeten gaan voor onze gewonnen wedstrijden. We zijn nooit van het veld gelopen met een 5-0 of 6-0 eindstand, waarna je zegt: dit hebben we op 60 of 70 procent weten te bewerkstelligen. Het loopt elkaar heel weinig.”

‘Hegemonie’ De Dijk kán doorbroken worden

De Dijk gaat momenteel nog eenzaam aan kop, maar dat kan zomaar ook weer veranderen, zo stelt Timmers. “Daar hebben wij zwaar verdiend tegen gelijkgespeeld. Over de andere duels kan ik niet oordelen, maar wat wel opvalt is dat ze de laatste weken wat moeilijker winnen. Als het straks in plaats van twee keer winnen net op het laatste moment twee keer gelijkspelen is, vier punten minder, dan heb je al een heel ander verhaal.”

‘Jullie bellen nu ook niet voor niks…’

En laat de club uit Amsterdam daadwerkelijk hier en daar punten liggen, dan wordt het voor Dongen misschien wel verleidelijk om na te gaan denken over méér. “Vooraf was ons doel om onszelf zo snel mogelijk veilig te spelen. Maar die doelstelling moet uiteraard aangepast worden. Als je na zestien wedstrijden 32 punten hebt, ga je niet zeggen: als we er maar in blijven… Dat zou niet reëel zijn, naar niemand toe. Aan de andere kant, het is ook nog steeds geen doelstelling om mee te spelen om het kampioenschap. Maar als je maar vaak genoeg blijft winnen, dan ga je vanzelf omhoog.” En dan is the sky the limit. “Mocht het zover komen, win je de aankomende wedstrijden en gaat De Dijk punten verspelen, dan krijgt je dat verhaal al gauw. Jullie bellen nu ook niet voor niks.”

Promotie naar Tweede Divisie is niet reëel

Timmers vindt echter ook weer niet dat we moeten overdrijven. “Je praat hier wel over een ploeg die vijf à zes jaar geleden in nagenoeg dezelfde samenstelling nog in de Eerste klasse speelde. Tachtig procent van de jongens woont in Dongen en ik denk dat we wat betreft het budget bij de onderste vijf zitten. Kortom, wij gaan niet gek doen. Als we zestiende staan doen we dat niet en als we tweede staan gaan we óók niet gek doen.” Daarom is de coach er zeker van om het volgende te benadrukken: “Wij zijn geen concurrent van De Dijk en van OFC en noem ze allemaal maar op. Dus dan moeten we ons niet laten verleiden tot het doen van bepaalde uitspraken. Of ik denk aan promotie naar de Tweede Divisie? Dat is niet reëel, helemaal niet zelfs.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD